Hrvatska protiv Turske na Opus Areni. Ili ipak ne?

Jako puno polemike izazvalo je 7. kolo SuperSport HNL-a, a u kojem je Osijek ugostio Dinamo. Podsjetimo, glavni sudac utakmice Mario Zebec je u posljednjih nekoliko minuta susreta dosudio dva jedanaesterca za zagrebačku momčad, iako iz redova Osijeka i dalje tvrde kako elemenata za kaznene udarce nije bilo.

Oglas

Poslije dvoboja grmili su trener Osijeka Stjepan Tomas te sportski direktor Ivica Kulešević. Sijevale su optužbe na sve strane, a nakon svega čak je i Bruno Marić održao izvanrednu press konferenciju. Iz redova osječke momčadi definitivno ne mogu biti zadovoljni suđenjem, a provukla se čak i informacija kako će dvoboj Hrvatske i Turske, koji bi se na Opus Areni trebao igrati sljedećeg mjeseca, biti prebačen na neki drugi stadion.

Oglas

Povodom te informacije oglasili su se i Kluba navijača Bijelo-plavi te su objavili sljedeće priopćenje:

Oglas

-Ponukani sramotno tendencioznim suđenjem na posljednjoj utakmici našeg NK Osijeka protiv GNK Dinamo na Opus Areni, osjećamo dužnost stati u zaštitu našeg Kluba! Politika KNBP nikada nije bila miješanje i utjecanje na sportsku politiku Kluba, ali jest reagiranje kada se Klubu nanosi nedvojbena šteta što smatramo da je ovdje slučaj. Kap koja je prelila čašu je pressica predsjednika Komisije nogometnih sudaca Brune Marića, a na kojoj je komentirajući drugi kazneni udarac za GNK Dinamo izjavio, citiramo, “domaći ga je udario po listu i butini”, iako niti jedna dostupna snimka to ne otkriva. Kako se VAR aktivira u slučaju nedvojbene pogreške terenskog suca, PRETPOSTAVKA udarca sigurno ne spada u domenu NEDVOJBENOG. Shodno tome, izražavamo punu podršku klupskom priopćenju ( https://bit.ly/3sCk8zo ) upućenom HNS-u i spremni smo kao Klub navijača koji broji više od 700 članova podržati i drastičnije metode iskazivanja nezadovoljstva. U anketi provedenoj među našim članovima na komunikacijskom kanalu, njih 86% izjasnilo se da bi podržalo odluku Kluba da otkaže domaćinstvo hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji u utakmici protiv Turske, 12. listopada. Hrvatska nogometna reprezentacija oduvijek ima i imat će podršku ogromne većine Osječana i Slavonaca, pa tako i članova KNBP, ali strukturama koje se prema našem Klubu već godinama ponašaju maćehinski jednom i za sva vremena valja reći DOSTA! Pa ako treba, i na ovakav način…

Klub navijača Bijelo-plavi
Treba naglasiti kako ovo priopćenje KNBP-a ne znači da je hrvatska reprezentacija neprijatelj broj 1. Dapače, mnogi reprezentativci već godinama govore kako im je domaćinstvo u Osijeku jedno od najdražih, a možemo samo zamisliti kakvu atmosferu može stvoriti utroba nove Opus Arene. Ipak, odnos HNS-a prema NK Osijeku se ocjenjuje kao upitan te će u narednim danima biti jasnije kako će se razviti ova situacija. Također treba reći kako je reprezentacija uvijek dobrodošla u Grad na Dravi, no HNS se treba pozabaviti s internim i eksternim problemima kako bi hrvatski nogomet konstantno mogao napredovati, a ne da se događaju ovakve polemike.