/Hrvatska pomela Norvešku za fenomenalno otvaranje turnira NEZADRŽIVI MILETA JE ZABIO SEDAM OD SEDAM
HRVATSKA KADETI HRS

Hrvatska pomela Norvešku za fenomenalno otvaranje turnira NEZADRŽIVI MILETA JE ZABIO SEDAM OD SEDAM

Hrvatska muška kadetska reprezentacija otvorila je Svjetsko prvenstvo u Sjevernoj Makedoniji pobjedom protiv Norveške 32:22. Bila je to sjajna prezentacija hrvatske rukometne mladosti.

Hrvatska je počela u sastavu: Stipe Purić na vratima, Antonio Vrbić i Fran Mileta na krilima, Gianfranco Pribetić na crti i na vanjskim pozicijama Ante Ivanković, Karpo Sirotić i Mateo Maraš. Još se dečki nisu pošteno ni oznojili, a Hrvatska je imala prednost od 5:1. Norveška nikako nije uspijevala naći rješenje za izuzetno pokretljivu i agresivnu hrvatsku obranu. A ako bi joj nešto i pobjeglo tu je bio sjajni Stipe Purić na vratima koji je već u prvom dijelu skupio devet obrana. Dvije velike serije s 4 pogotka u nizu, i jedna od 3:0 gurnule su Norvešku u zaostatak od devet pogodaka na predahu. Naša je izabrana vrsta u tom razdoblju primila samo sedam pogodaka. Uz sve to hrvatski izbornik Siniša Markota je praktički promijenio cijelu momčad i nastojao sve ravnomjerno opteretiti, jer vrlo dobro zna da je prvenstvo dugačko .

I u nastavku bila je to jednosmjerna ulica. Hrvatska je već nakon četiri minute igre imala plus 11. Onda su naši u 38. minuti pobjegli na 13 pogodaka razlike, pa u 42. prvi put imali 14 pogodaka viška. Ponovili su to još nekoliko puta i onda upali u malu krizu nakon 29:15. Norveška je serijom od pet pogodaka u nizu došla na za njih prihvatljivih 29:20. Treba reći da smo osim nekoliko tehničkih pogrešaka u tom razdoblju bez pogotka propustili realizirati i dva sedmerca (ukupno tri na utakmici). Ali na kraju se to nije osjetilo na konačnom rezultatu 32:22. Deset razlike je pravi pokazatelji razlike u kvaliteti tih dvaju reprezentacija ovoga trenutka. Treba ipak primijetiti da je uz našu brojnu rotaciju Hrvatska  dobila drugo poluvrijeme 16:15, odnosno da je u nastavku primila 15 pogodaka.

Od nekoliko sjajnih pojedinaca u našoj reprezentaciji svakako treba izdvojiti Stipu Purića (12 obrana) koji je na kraju izabran i za igrača susreta. Prvi strijelac bio je neuništivi Fran Mileta sa sedam pogodaka iz sedam pokušaja. Po pet su dali Marin Sinči Gianafranco Pribetić. Među Norvežanima najefikasniji Victor Norberg s četiri pogotka.

Sutra je za našu reprezentaciju slobodan dan, a u srijedu 8.kolovoza u 18:30 čeka ih Čile.

Foto HRS

Podijeli
  •  
  •  
  •  

Autor:

Petar Čuljak
Petar Čuljak je idejni začetnik Sportala. Bivši prvoligaški nogometaš, dugogodišnji prvotimac pleterničke Slavije, tajnik kluba, trener u Školi nogometa. Trenutno trener NK Kutjevo, člana 3. HNL Istok. Na Sportalu Petar piše o nogometu, rukometu i ostalim sportovima.