/Hrvatska ostala bez polufinala EP-a PAD U POSLJEDNJOJ ČETVRTINI
u20-vs-fra

Hrvatska ostala bez polufinala EP-a PAD U POSLJEDNJOJ ČETVRTINI

Kao i na otvaranju Europskog prvenstva sa Španjolskom, Hrvatska je slabije otvorila utakmicu. Nakon šest minuta igre Francuzi su već stekli već dvoznamenkastu prednost od 13:4. Obrana nije pokazala uobičajenu čvrstinu i prva četvrtina završava s 23:10 za Francuze.

U drugu se četvrtinu ulazi s dozom nervoze na obje strane i rezultat pune dvije minute igre stoji da bi ga Francuska pokrenula košem i slobodnim bacanjem za 26:10, što je ujedno bila i najveća prednost Francuske na utakmici. Hrvatska nakon početnog šoka pomalo dolazi k sebi i ostatak četvrtine igra u egalu te se na poluvrijeme odlazi s istih -13 kao i nakon prve četvrtine.

Povratkom s velikog odmora Hrvatska je pokazala zašto je (još uvijek aktualni) viceprvak Europe. Lijepu seriju je otvorio Antonio Jordano tricom za 35:25. Francuska dva puta polaže za 39:25 no izabranici Damira Rajkovića brzo odgovaraju brišući magičnu dvoznamenkastu prednost do 39:32.

Realna nada u preokret počinje Vrgočevim polaganjem na Šarićevu asistenciju za tek koš prednosti Francuza – 45:43, da bi nakion dva Batinićeva pogođena slobodna bacanja u posljednju četvrtinu otišli u potpunom egalu – 47:47.

Vidno izmorena Hrvatska u posljednjoj četvrtini nije uspjela održati jednak ritam, Nakon dvije minute igre Nakić pogađa tricu za pola koša razlike 52:51, no bliže se nije moglo. Uskoro su Francuzi udaljeni i na dva posjeda lote, a nakon zakucavanja Affo Mame  za 61:53 dvije i pol minute do kraja utakmice, nazire se da bi pobjedu ipak mogla slaviti Francuska. U konačnici sirena se oglasila pri 71:63 i naši reprezentativci kreću u boj za poredak od 5. do 8. mjesta na Europskom prvenstvu u Izraelu.

Najefikasniji hrvatski igrač bio je kapetan Toni Nakić s 24 poena, 4 skoka i dvije osvojene lopte. Josip Batinić je upsao 14 poena, a Ivan Vrgoč 11 poena i 11 skokova za double-double učinak.

KOMPLETNA STATISTIKA 

 

FOTO: fiba.basketball

Podijeli
  •  
  •  
  •