/Hrvatska nije uspjela iznenaditi Litvu u gostima DO KINE VODI JOŠ SAMO ZNANSTVENA FANTASTIKA
hr-lit-anzulovic

Hrvatska nije uspjela iznenaditi Litvu u gostima DO KINE VODI JOŠ SAMO ZNANSTVENA FANTASTIKA

Utakmica protiv Litve bila je ipak napetija no što bi konačan rezultat dao naslutiti. Litva je odmah na početku pokazala zube i povela 6:0, no slobodnim bacanjima Junakovića te Bilanovim i Rozićevim košem dolazi do prvog izjednačenja. Naravno, odmah uskače Maciulis s tricom za 9:6 i Litva radi seriju od +7 sve do 13:6. Stvar spašava Bilan zakucavanjem i jednim slobodnim bacanjem za 13:9. No, Litva još jednom ulazi u seriju i začas ima +10 poena i rezultat 23:9, a prvih 10 minuta igre završava s 26:11.

LITVA – HRVATSKA  79:62 (26-11, 17-28, 24-10, 12-13)

Druga je četvrtina svijetla točka hrvatske igre predvođena sa Zubčićem koji je u tom vremenu ubacio 7 poena te Mustapićem sa 6 poena kao zamjenom za Martina Junakovića koji je u prvoj četvrtini skupio već tri osobne pogreške. Na veliki se odmor odlazi s gotovo ugodnih 43:39.

Drugo je poluvrijeme počelo obećavajuće: kapetan Rozić krade loptu i asistira Mustapiću za polaganje, a zatim Miro Bilan sa skok šutom dolazi do izjednačenja pri 43:43. Hrvatska se još neko vrijeme drži dobro, nakon pet i pol minuta treće četvrtine još je 54:49 za Litvu, no Litva po treći put ulazi u seriju i ubacivši +13 završava treću dionicu s rezultatom 67:49. Hrvatska nije uspjela napraviti ponovni preokret već samo održati razliku sve do krajnjeg rezultata od 79:62.

Miro Bilan je ubacio 12 poena, Tomislav Zubčić 11, a brojke kazuju da je najefikasniji Hrvat bio Jakov Mustapić s 10 poena, 6 skokova i 3 asistencije.

Najviše su nam problema zadavali litavski igrači Renaldas Seibutis s 15 poena i 5 skokova te Martynas Echodas s 12 poena, 10 skokova i 3 bloka.

Luka Babić je poslije utakmice rekao: „Nismo imali dubinu, kada dođe kraj napada tražimo neka teška rješenja, gubimo lopte i dajemo im lagane poene. Ipak, rezultat nije pokazao realan odnos snaga, pokazali smo dobru igru u prvom dijelu. No, raspali smo se kad je došlo do 10-15 razlike, nismo našli kvalitetno rješenje.“

Izbornik reprezentacije Dražen Anzulović: „Nismo imali dobar protok lopte i kad smo došli do otvorenog šuta nismo ga uspjeli realizirati“.

U posljednjim kvalifikacijama u 2019. godini  Hrvatska će 22. veljače ugostiti Poljsku, a 25. veljače je na gostovanju u Mađarskoj.

Podijeli
  •  
  •  
  •