/Hrvatska futsal repka u Osijeku traži plasman na Svjetsko prvenstvo u Litvi HNS ODABRAO OSIJEK KAO DOMAĆINA ELITNE RUNDE
Hrvatska futsal repka u Osijeku

Hrvatska futsal repka u Osijeku traži plasman na Svjetsko prvenstvo u Litvi HNS ODABRAO OSIJEK KAO DOMAĆINA ELITNE RUNDE

Hrvatski nogometni savez je izabrao Osijek kao domaćina Elitne runde kvalifikacija, koje će se održati od 29. siječnja do 1. veljače 2020., a suparnici Hrvatske bit će Rusija, Azerbajdžan i Slovačka. Pobjednik skupine izborit će izravni plasman na SP, dok će drugoplasirana momčad igrati dodatne dvije kvalifikacijske utakmice 9. i 12. travnja. 

Mato Stanković, dugogodišnji selektor hrvatske reprezentacije, u pripremi Elitne runde kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Osijeku, poveo je futsal repku na tekme zatvorenog tipa za medije i javnost,na sraz u Staru Pazovu sa Srbijom. Osim izbornika Mate Stankovića , u stožeru su treneri Marinko Mavrović i Marin Smoje ,tehnička služba Boris Durlen (voditelj reprezentacije) i Siniša Bačić (tehnički tajnik), medicinska služba doktor Ivan Grgurev odnosno Davor Ostrunić , fizioterapeuti Neven Golubar i Branimir Anić i ekonom Dario Zgrablić. 

 Izbornika Stankovića od početka prate problemi s igračkim otkazima poradi ozljeda,obiteljskih obveza, nekolicine zahvala na pozivu, a nisu izostali ni žuti kartoni, zbog čega će Hrvatska reprezentacija u futsalu u prvoj utakmici kvalifikacija biti dodatno hendikepirana. Nemjerljiv je izostanak ozlijeđenog Daria Marinovića, dok će Duje Bajrušović nakon višegodišnje pauze ponovo obući voljeni mu kockasti dres.

Vratarski dio zastupaju Žarko Luketin,Zoran Primić i mlađahni Marko Vuković koji će tako zaoštriti konkurenciju među vratnicama . Granitnu obranu predvodi povratnik Duje Bajrušović i prekaljeni Franco Jelovčić,Tihomir Novak,Davor Kanjuh,Vedran Matošević,Kristijan Postružin,Josip i Luka Suton,Duško Martinac,Toni Jelavić,Matej Horvat,Josip Jurlina,Luka Perić,Marinko Šamija,Kristijan Postružin,David Mataja.

Podijeli
  •  
  •  
  •  

Autor:

Petar Čuljak
Petar Čuljak je idejni začetnik Sportala. Bivši prvoligaški nogometaš, dugogodišnji prvotimac pleterničke Slavije, tajnik kluba, trener u Školi nogometa. Trenutno trener NK Kutjevo, člana 3. HNL Istok. Na Sportalu Petar piše o nogometu, rukometu i ostalim sportovima.