/Hrvatska 6. u Europi i osigurale nastup na SP EUROPSKO KADETSKO PRVENSTVO ZA ŽENE - KIRIŠI
hrvatska vaterpolo u-15 hvs

Hrvatska 6. u Europi i osigurale nastup na SP EUROPSKO KADETSKO PRVENSTVO ZA ŽENE - KIRIŠI

Hrvatska ženska kadetska reprezentacija (do 15 godina) napušta Europsko prvenstvo u ruskom Kirišiju kao šestoplasirana vrsta na Starom kontinentu. Vrlo lijep rezultat i najveći uspjeh u povijesti hrvatskog ženskog vaterpola, u svim uzrastima. Nikada Hrvatska u ženskom vaterpolu nije bila bolje plasirana na europskim prvenstvima i to je ono po čemu ćemo pamtiti EP u Kirišiju, kao i ovu generaciju vaterpolistica koju vodi trenerica Mia Šimunić.

Na određeni je način to štoviše i obveza sačuvati ovu ekipu, dodatno ju osnažiti, usavršavati, djevojke zadržati u vaterpolu i snažnom trening-procesu. Iz jednostavnog razloga što su dokazale ovog ljeta da imaju potencijala i kvalitetu. Iskazivale su to i u lipnju na jakom turniru u Szentesu kada su pobijedile Mađarske, a nastavile su na ovom Europskom prvenstvu. Što se tiče same utakmice s Talijankama za peto mjesto, pobjednice su bile rano odlučene. Italija je povela sredinom druge četvrtine 7:0 čak, ali valja uistinu pridodati i da to nije nešto odveć iznenađujuće budući da je talijanski ženski vaterpolo već dugo u europskom i svjetskom vrhu. Međutim, ova utakmica svakako neće biti oni po čemu ćemo pamtiti igre Hrvatica u Kirišiju.

Pridružujemo se čestitkama našim kadetkinjama uz želju za sretan povratak doma i jasno, nastavak napornog rada već od sutra. Samo se tako u sportu napreduje, ali to ove djevojke već ionako dobro znaju. Hrvatska je sa osvojenim 6.mjestom osigurala nastup na SP.

HRVATSKA – ITALIJA 4:14 (0:4, 1:3, 1:2, 2:5)

HRVATSKA: Marić, Crnički 1, Petrić, Jereb 1 (1+0), M. Butić, Kangler, Vujević 1, Domazet, J. Butić, Medić, Goreta, Glas 1, Medvešek.

ITALIJA: Santapaola, Zizza, Bovo 2, Paganello 4, Misiti, Rayner, Longo 4, Papi, Di Maria 1, Marusi 1 (0), Marchetti 1, Costa 1 (1), Sesena.

PETERCI: Hrvatska 1-2, Italija 1-2.

Foto HVS

Podijeli
  •  
  •  
  •  

Autor:

Petar Čuljak
Petar Čuljak je idejni začetnik Sportala. Bivši prvoligaški nogometaš, dugogodišnji prvotimac pleterničke Slavije, tajnik kluba, trener u Školi nogometa. Trenutno trener NK Kutjevo, člana 3. HNL Istok. Na Sportalu Petar piše o nogometu, rukometu i ostalim sportovima.