Hrvatice u polufinalu Zlatne lige!

Ovo je svakako bila najbolja igra hrvatske reprezentacije u ovom ciklusu, a četvrti set domaće će igračice Češke još zasigurno dugo pamtiti. Bila je igra u jednom smjeru, gdje je Hrvatska pokazala sav svoj raskošni talenat kojim raspolaže, i koji, uzgred, čak niti nije sav u ovom trenutnom sastavu. Velika pobjeda i pravi ravanš Čehinjama za poraz od 0:3 u 1. kolu Zlatne skupine B Europske lige u Varaždinu. Pobjeda kojom su Hrvatice izborile polufinale Zlatne Europske lige, jer se Final Four u Ukrajini, dogovoren puno ranije, neće odigrati zbog svima znanih razloga.

Oglas

U otvaranju prvog seta Hrvatska je imala dva puta osjetnije vodstvo, 8:5 i 14:11, dovoljno da domaće igračice uvedu u laganu nervozu. No, tada su naše malo stale, a domaće prvo izjednačile na 14:14, te tada na neugodne servise srednje blokerice Trnkove otišle do nedostižnih 22:17, i krajnjih 25:20. Ali, vidjele su Hrvatice da se u Zlinu i te kako mogu revanširati Čehinjama za prijašnji poraz, i da je domaći sastav u prvom setu spasio samo nevjerojatno dobri servis Trnkove i njena tri asa. Zato su naše još pojačale agresivnost u nastavku susreta.

Oglas

Velika se borba vodila u tom drugom setu, Hrvatska ima +3 (17:14) i tu je ključ pobjede u ovom periodu igre. Domaće su morale riskantnije odigrati, hrvatski blok odlično funkcionira, napad također, i na kraju, sa dva poena Josipe Marković za 25:23 Hrvatska izjednačava na 1-1 u setovima.

Oglas

Osokoljene tim setom Hrvatice pojačavaju još tempo u nastavku, polako lome Čehinje poen po poen, i u finišu, nakon do tada rezultatski skoro izjednačene igre, odlaze na 25:20.

A nakon što su povele s 2-1 u setovima naše reprezentativke odigrale su maestralni četvrti set u kojem su imale ogromno vodstvo od 15:5 i 20:6. Čehinje su grogirane, deklasirane, i jednostavno nemaju nikakav suvisao odgovor na briljantnu partiju hrvatske izabrane vrste. Čehinje su ušle u naš mlin i do kraja se nisu snašle. Zapravo, jedva su čekale da ta njihova agonija završi. A završila je na 25:12 za hrvatskih velikih 3-1 u setovima.

Hrvatska je na kraju bolje servirala, 9 as servisa prema 5 Čehinja, blokirala (13-8), napadala (52-47), manje griješila (20-21) i imala točniji prijem servisa (42-27%). Mika Grbavica sa 16 poena najučinkovitija, ali uz nju sjajne Josipa Marković i Martina Šamadan s po 13 poena, te Laura Miloš i Božana Butigan s 12.