/Hrvatice potopile Srbiju i plasirale se u četvrtfinale ZA POLUFINALE S GRKINJAMA
HRVATSKA U-15 HVS

Hrvatice potopile Srbiju i plasirale se u četvrtfinale ZA POLUFINALE S GRKINJAMA

Djevojke su učinile ono što su potiho i najavljivale. Hrvatska ženska kadetska vrsta je u osmini finala Europskog prvenstva u ruskom Kirišiju pobijedila Srbiju, te se time plasirala u krug 8 najboljih sastava na Starom kontinentu.

Od čak i doslovno prve minute nije bilo ni zrnce sumnje u ovakav epilog. Tek je 15 sekundi trebalo našim igračicama za prvi pogodak (Filipa Petrić). Desetak sekundi prije kraja prve četvrtine Hrvatska je imala prednost 4:0. Teorijski to u vaterpolu jest moguće sustići, pa i prestići, ali… Ne u Kirišiju, ne mladih Srpkinja protiv naše izabrane vrste. Četiri do pet pogodaka prednosti naše su vaterpolistice održavale i tijekom druge i treće četvrtine, a onda su još malo pojačale tempo u zadnjih osam minuta za konačnih 9 pogodaka plusa što je i ponajveća prednost na utakmici. Bila je neko kraće vrijeme i još malo veća (16:6, do pola minute prije kraja).

reća naša uzastopna pobjeda u zadnje vrijeme nad Srbijom. Cure su igrale ozbiljno, maksimalno motivirano i to se vidi iz rezultata. U četvrtfinalu su nam suparnice Grkinje. Ukoliko pobijedimo tada bi ponovo nam suparnice bile Ruskinje, dok u slučaju poraza od Grčke, sljedeći bi nam suparnik bila Francuska ili Slovačka – iz Kirišija će naša trenerica Mia Šimunić.

HRVATSKA – SRBIJA16:7  (4:1, 4:3, 3:1, 5:2)

HRVATSKA: Marić, Crnički 1, Petrić 1, Jereb 3, M. Butić, Kangler, Vujević, Domazet 1, J. Butić 4, Stipanov, Goreta 6, Dašić, Medvešek. TRENERICA: Mia Šimunić

SRBIJA: Kucsera, Andrejić 3, Lujić 2, Bogosavljević, Tokić, Banjac, Ilić, Zeljić 2, Lukić, Ristić, Pejčić, Radonjić, Orašanin. TRENER: Nikola Vujadinović.

Foto HVS

Podijeli
  •  
  •  
  •  

Autor:

Petar Čuljak
Petar Čuljak je idejni začetnik Sportala. Bivši prvoligaški nogometaš, dugogodišnji prvotimac pleterničke Slavije, tajnik kluba, trener u Školi nogometa. Trenutno trener NK Kutjevo, člana MŽNL. Na Sportalu Petar piše o nogometu, rukometu i ostalim sportovima.