Hrvatice na korak do Final foura

Hrvatska odbojkaška reprezentacija u pretposljednjem kolu skupine C Zlatne europske lige u neizvjesnom, uzbudljivom i do posljednjeg trena izjednačenom dvoboju uspjela je izboriti pobjedu nad Češkom reprezentacijom. U dramatičnih 5 setova i 133 minute naše odbojkašice slavile su rezultatom 3:2 (20:25, 27:25, 25:21, 24:26, 15-12) te tako ostaju se boriti za odlazak na Final Four Zlatne europske lige.

Kapetanica Samanta Fabris bila je najučinkovitija u hrvatskim redovima s čak 24 poena , a slijedila ju je odlična Matea Ikić. Obje ekipe pokazale su borbenost na terenu, no naše suparnice imale su više neforsiranih pogrešaka. Naše odbojkašice bile su bolje u servisu i napadu te su u 5. setu odlučno izborile pobjedu.

Hrvatske odbojkašice nastavak natjecanja u Areni Sparta Podvinny Mlyn u Pragu očekuje već danas u 17 sati kada će snage odmjeriti s reprezentacijom Mađarske. Za odlazak na Final Four našim odbojkašicama potrebna je pobjeda u nadolazećoj utakmici.

“Mogu reći da smo se borili. Poštivale smo trenerovu taktiku te smo otvorili njihovog korektora. To je potpuno drugačije od one utakmice u kojoj smo izgubili 3:1. U četvrtom setu su nas malo i suci pokrali, no bili smo podignute glave. Ponosna sam jer smo danas jako dobro servirale. Pritiskale su nas sa servisom, no izdržale smo taj pritisak. Mislim da smo se na kraju borile više od njih te je to prevagnulo našom pobjedom.” – istaknula je igračica Matea Ikić.

Za Hrvatsku su igrale: Rene Sain, Katarina Pavičić, Ema Strunjak, Božana Butigan, Nikolina Božičević, Laura Miloš, Lucija Mlinar, Matea Ikić, Beta Dumančić, Samanta Fabris, Martina Samadan, Klara Perić, Lea Deak i Andrea Mihaljević.

„Jako dobro smo razradili taktiku i svega smo se pridržavale na terenu što se pokazalo i na rezultatu. Bile smo jako borbene i za svaku loptu smo išle na glavu. Mislim da smo zasluženo dobile ovu utakmicu.“ – izjavila je Nikolina Božičević.

Hrvatsku odbojkašku reprezentaciju ovog ljeta očekuje i jedan od najvažnijih ovogodišnjih nastupa, onaj na Europskom prvenstvu koje se igra od 18. kolovoza do 4. rujna u Hrvatskoj, Bugarskoj i Rumunjskoj i Srbiji. Zadar je domaćin skupine C u kojoj će uz Hrvatsku igrati reprezentacije Italije, Bjelorusije, Slovačke, Mađarske i Švicarske.