HRS nominirao Zlatka Matešu za novi predsjednički mandat

Zagreb, 25. kolovoza 2020. – Na sjednici Upravnog odbora u utorak Hrvatski rukometni savez (HRS)  jednoglasnom je odlukom predložio Zlatka Matešu za predsjednika Hrvatskog olimpijskog odbora za mandatno razdoblje (i ljetni olimpijski ciklus) od 2020. do 2024. godine.

Oglas

Podsjetimo, Mateša je predsjednik HOO-a od 2002. godine, a za kandidaturu na novim izborima 5. listopada bilo je potrebno da ga službeno predloži jedan od saveza olimpijskih sportova, što je u utorak i učinio Hrvatski rukometni savez, uz obrazloženje:

Oglas

 

Oglas

“Zlatko Mateša sjajno razumije hrvatski sport, sve njegove probleme i poteškoće, te ih već godinama uspješno rješava. Način na koji je Zlatko Mateša do sada vodio Hrvatski olimpijski odbor može biti primjer i uzor mnogima u svijetu. Kao osvajač tri olimpijske medalje, od kojih su dvije zlatnog sjaja, Hrvatski rukometni savez s ponosom ističe sjajnu suradnju koji ima sa Zlatkom Matešom osobno, ali i cijelim Hrvatskim olimpijskim odborom”, stoji u HRS-ovu priopćenju.

 

Izborna skupština Hrvatskog olimpijskog odbora održava se 5. listopada u Zagrebu u hotelu Westin, a kandidati za predsjednika moraju do 27. rujna priložiti najmanje deset potpisa punopravnih članica HOO-a o potpori kandidature. Osim Mateše, zasad nema javno istaknutih (protu)kandidata za čelnog čovjeka HOO-a, kojeg su od od njegova osnutka vodili još samo Antun Vrdoljak do 2000. i Zdravko Hebel do 2002. godine.  (hina/hoo/vk)