HOO potpisao Sporazum o suradnji s Korejskim olimpijskim odborom

Zagreb, 15. svibnja 2020. – Unatoč višemjesečnoj otežanoj komunikaciji uslijed svjetske pandemije Covid-19, sportski prijatelji pronalaze puteve i načine za uspostavu ili nastavak suradnje. U Hrvatski olimpijski odbor (HOO) stigao je na potpis Sporazum o sportskoj suradnji s Korejskim olimpijskim odborom (Korean Sport&Olympic Committee), dogovoren prošle godine tijekom gostovanja južnokorejskog izaslanstva Hrvatskoj.

Četverogodišnji Sporazum o suradnji, koji je iz Seula odaslan s potpisom čelnika Korejskog olimpijskog odbora Leeja Kee-Heunga, u petak je potpisom potvrdio i predsjednik HOO-a Zlatko Mateša.
Suradnja podrazumijeva međusobnu stručnu i savjetničku pomoć u širokom spektru sportova, ali gotovo je sigurno da će jedan sport biti u središtu pozornosti – taekwondo. Sredinom prošle godine u Hrvatskoj je boravio posebni izaslanik korejskog ministra kulture, turizma i sporta, Shin Kinam, koji je skupa sa suradnicima posjetio Rijeku, želeći u europskoj prijestolnici kulture 2020. promovirati nacionalni sport – taekwondo. Nakon toga, još jednom su Korejci iskazali naklonost Hrvatskoj. Kao uvod u ovaj sporazum poslužila je i listopadska donacija tvrtke Nassau – 500 lopti hrvatskom sportu na lokalnoj razini.
Ovo je 22. memorandum ili sporazum o suradnji koji je HOO dosad potpisao s nacionalnim olimpijskim odborom druge države.

Izvor: hoo/vk