HOO čestita olimpijkama i olimpijcima i svim drugim sudionicima na uspješnom nastupu na OI u Tokiju

Na Igrama XXXII. olimpijade u Tokiju (23. srpnja – 8. kolovoza 2021.) 59 hrvatskih sportašica i sportaša ostvarili su drugi najuspješniji ljetni olimpijski nastup od državne samostalnosti, nastupivši u 16 sportova.

Nakon rekordnog Rija 2016. s deset olimpijskih odličja, od kojih čak pet zlatnih, hrvatski olimpijci i olimpijke osvojili su na tokijskim Igrama osam odličja, što ih je svrstalo na sjajno 26. mjesto u konačnom redoslijedu država osvajačica medalja.

Zlatno odličje: MATEA JELIĆ (taekwondo), MARTIN i VALENT SINKOVIĆ (veslanje) te NIKOLA MEKTIĆ i MATE PAVIĆ (tenis).

Srebrno odličje: TONČI STIPANOVIĆ (jedrenje), TIN SRBIĆ (gimnastika), MARIN ČILIĆ i IVAN DODIG (tenis).

Brončano odličje: DAMIR MARTIN (veslanje) i TONI KANAET (taekwondo).

 

Predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) Zlatko Mateša i glavni tajnik Siniša Krajač čestitali su svim osvajačima medalja, ali i svim sudionicima Igara na nastupu u Tokiju:

 

Dragi naši olimpijci i olimpijke,

i na najneobičnijim i po mnogočemu drugačijim Igrama od dosadašnjih, pokazali ste vrhunsko sportsko umijeće i veliko srce te nas iznova učinili ponosnima. Osam osvojenih medalja, brojni nastupi u finalima i sjajan ukupni dojam razveselio je sve poklonike sporta u domovini i iseljeništvu i ponovno vratio olimpijce u status sportskih junaka. U ime cjelokupne olimpijske obitelji i osobno ime ponajprije čestitamo svim osvajačima odličja, ali i svima drugima na olimpijskim nastupima pod hrvatskom trobojnicom jer i sam nastup na najvećoj svjetskoj višesportskoj priredbi, izniman je pothvat. Hvala vam što ste tako veličanstveno predstavljali svoju domovinu na povijesnim Olimpijskim igrama u Tokiju na veselje i ponos svih nas i naših vjernih sponzora i partnera.  (HOO)