HNS: Smanjuje se Prva liga!

U Zagrebu je održana deveta sjednica Izvršnog odbora Hrvatskog nogometnog saveza, na kojoj je donesen niz odluka vezanih za novu natjecateljsku godinu 2022./23.

Oglas

Najvažnija odluka svakako je ona o smanjenju Prve lige od sezone 2024./25. sa sadašnjih 12 na 10 klubova čime se planira dodatno zaoštriti konkurencija u drugom rangu hrvatskog nogometa. Da, Prva liga je drugi rang, tu ludost s imenima liga se u HNS-u nisu sjetili ukinuti nego nam svima ostavljaju da se pojašnjavamo na koju ligu mislimo.

Oglas

Doneseni su Pravilnik o dozvolama za rad nogometnih trenera, sportskih direktora i voditelja škola nogometa, Pravilnik o zaštiti i sigurnosti te Odluka o kriterijima za imenovanje delegata.

Oglas

Donesene su potrebne odluke za održavanje natjecanja u sezoni 2022./23. Tako su usvojene Propozicije natjecanja HNL, Hrvatskog nogometnog kupa, Prve NL i Druge NL te Superkupa, kao i ostale odluke vezane uz natjecanja (lista sudaca i delegata, kontrolora suđenja, imenovano vodstvo natjecanja).

Osim toga, Izvršni odbor je odlučio napraviti rošadu na izborničkim pozicijama U-17 i U-15 reprezentacija, Tomislavu Rukavini i Sergeju Milivojeviću su se zahvalili te za nove izbornike imenovali Harija Vukasa (U-17) i Sretena Ćuka (U-15).