HNS se zalaže za povratak navijača na stadione

Epidemiološka slika je svakim danom sve bolja pa se tako otvaraju apetiti za što brži povratak normalnome životu. Time se rukovodi i glavni operativac HNS-a Marijan Kustić koji se zalaže za povratak navijača na stadione.

Uskoro kreće HNL uvertirom kup natjecanja, a prema slikama koje dolaze iz Njemačke nogomet bez navijača je doista tužan i manjkav. Naravno da je odluka u rukama medicinske struke iz našeg Stožera, ali inicijativa je na mjestu.

Ako možemo sjediti blizu jedni drugima u autobusima, kafićima, gurati se u redovima trgovačkih centara zašto ne bismo mogli biti na stadionima u primjerenoj socijalnoj distanci i na potrebnom razmaku.

Kapaciteti stadiona naših prvoligaša premašuju debelo prosjek gledatelja izuzev Hajduka i većih i bitnijih derbi utakmica i uz normalno ponašanje gledatelja te ovakvu sliku epdimiološkog stanja sasvim je ostvariv dolazak navijača na stadione.

Najvažnije je krenuti s natjecanjem i da su svi koji su testirani negativni. Ako sve prođe u redu u polufinalu Kupa i na startu nastavka prvenstva, a uvjereni smo da hoće, tražit ćemo da se dopusti dolazak gledatelja na stadion. Mislimo da bi to trebalo napraviti. Sve što ćemo raditi, radit ćemo sa Središnjim državnim uredom za šport s kojim imamo odličnu suradnju. Epidemiolozi će odrediti uvjete, jasno nam je da ne možemo računati na puni kapacitet, ali možemo odrediti pravila. Svaka druga ili svaka treća sjedalica mogu biti popunjene – pojasnio je Kustić u izjavi za Sportske novosti.

Foto SS HRT