HNS se “proslavio” s novim nazivima liga

Iako valja priznati da je napravio vrhunski posao s TV pravima, da je napravio vrhunski posao s uređenjem travnjaka, da čine određene korake naprijed s uređenjem infrastrukture u ruralnim sredinama, ali na danas održanom IO u Solinu Kustić i njegovi ministri su pucali u koljeno – logici.

Oglas

Donesena je odluka kako će se najviši stupanj natjecanja u muškom nogometu ponovno zvati Hrvatska nogometna liga, dok će se drugi, treći i četvrti stupanj zvati, redom, Prva nogometna liga, Druga nogometna liga i Treća nogometna liga. Naknadno je moguće ovim nazivima pridodati ime naslovnog sponzora pojedinog stupnja natjecanja, objavio je HNS.

Oglas

“Željeli smo na neki način izdvojiti prvi stupanj natjecanja, a opet, dati dodatnu važnost nižim stupnjevima natjecanja, pa smo pritom razmatrali nekoliko rješenja. U konačnici, odlučili smo prvom stupnju natjecanja vratiti prvotni i prepoznatljivi naziv, Hrvatska nogometna liga, koji se uvriježio među navijačima, u javnosti i u medijima, čega smo bili svjedoci i proteklih godina dok je naziv bio Prva liga, ali smo ipak svi govorili da je to naša – HNL,” kazao je predjednikHNS-a Marijan Kustić.

Oglas

“Time smo odali počast povijesti i prepoznatljivosti koju HNL ima, i pritom izbjegli međunarodne izraze poput “premijernog” ili “elitnog” koji u hrvatskom nogometu nemaju tradiciju. Također smo dali na važnosti klubovima drugog, trećeg i četvrtog stupnja te ćemo nastaviti sustavno jačati marketinške, promotivne i komercijalne aspekte svih natjecanja,” dodao je Kustić.

Gdje je odavanje počasti natjecanju koje zoveš nekako kako se ne zove, ako je nešto drugo, ne može postati prvo samo zato što ga zoveš prvim. Ovo rješenje samo nepotrebno unosi pomutnju i sasvim sigurno neće zaživjeti među nogometnim pukom kao što nije zaživjelo kad su drugi rang natjecanja preimenovali u 1. B ligi, kao što ne živi u košarci gdje 1. ligu nitko ne zove prvom nego onako kako i je – drugom. Pa da vidimo, koliko će im trebati da shvate da sto puta ponovljena laž nikada ne postane istina…