HNS-ova posla: Zadru pozivnica za 3. HNL?

Kako donosi Dalmatinski nogomet u HNS-u nikad nije gotovo dok stvarno nije gotovo, pa se tako naziru nove komplikacije s članovima nove jedinstvene 3. HNL ili kako su je veliki umovi HNS-a nazvali  – 2. NL.

Oglas

U svom tekstu Dalmatinski nogomet donosi izjavu dopredsjednika HNS-a Ante Vučemilovića Šimunovića kako u Savezu rade na tome da Nogometnom klubu Zadar daju pozivnicu za 3. HNL

Oglas

– O tome se razmišlja, ako se svi dogovore, jer HNS-u je u interesu da HNK Zadar kao velika nogometna sredina, može kao klub u budućnosti dosta dati za razvoj hrvatskog nogometa. HNS je u pregovorima i s Ministarstvom sporta, kao i s Uredom za sport RH, ujedno i sa HOO, dakle, moramo dobiti suglasnost tih nadležnih državnih institucija, kako bi mogli donijeti odluku.

Oglas

– 26. lipnja je nova sjednica Izvršnog odbora, tad ćemo donijeti konačnu odluku. Kad govorimo o razvoju i budućnosti hrvatskog nogometa, onda u svakom slučaju vidimo HNK Zadar u višem rangu natjecanja! Govorim to i zbog toga, jer je Zadar grad s više od 50 tisuća stanovnika, a i to nam je od važnosti – rekao je Vučemilović – Šimunović.

HNK Zadar je inače podnio žalbu HNS-u na njegovu odluku o sastavu 3. HNL istaknuvši da imaju bolje uvjete od pojedinih sudionika te da je prilikom licenciranja HNS spustio kriterija kako bi neki ušli u viši rang natjecanja. Zadar je inače 3. HNL Jug završio na 4. poziciji i isto kao i Marsonia je čekao svoju šansu za kvalifikacijama u slučaju da je prvak Juga otišao do kraja u kvalifikacijama za 2. HNL.

HNS je već godinama predmet ismijavanja upravo zbog ovakvih stvari, nikada se ništa ne zna, lige se slažu kako kome “dođe” i unatoč svom respektu prema klubu koji je dao Subašića, Livakovića, Vrsaljka i Modrića djeluje suludo da netko dekretom napreduje ako to na terenu nije izborio. Zašto onda i klub koji je dao Olića i Mandžukića igra kvalifikacije? Zašto onda Polet iz Svetog Martina na Muri zbog nedostatka 3-4 kvadrata doping prostorija ne može konzumirati osvojeni naslov prvaka? Puno zašto, ni jedan zato iz HNS-a, barem ne zato koji ima smisla. Jer činjenica da neki grad ima 50 000 stanovnika sigurno nije takav argument. Kad govorimo o razvoju i budućnosti hrvatskog nogometa, Savezu je puno pametnije da tom Zadru uloži nešto novca u infrastrukturu, u edukaciju trenera, a ne da ih promovira u rang koji objektivno nisu izborili na terenu, puno više će to pomoći klubu koji onda već sljedeće sezone spremno i zasluženo može u 3. HNL.