HNL legende zaigrale na Socca malonogometnom PH

Nedavno održana završnica Socca Prvenstva Hrvatske u malom nogometu na kojem su slavili igrači MNK Bjelovar, okupila je 12 najboljih malonogometnih momčadi iz cijele Hrvatske. Među mnogim talentiranim igračima, soccu su zaigrala i neka vrlo dobro poznata imena iz svijeta velikog nogometa, poput Bojana Vručine, Krunoslava Jambrušića i Maria Sačera koji nisu skrivali oduševljenje tom novom inačicom maloga nogometa.

”Drago mi je što sam mogao prisustvovati na ovoj završnici. Natjecanje je odlično organizirano i medijski popraćeno. Budući da sam se sada prvi put okušao u socci, mogu reći da je velika budućnost pred tom vrstom nogometa. Nije bilo loše ekipe niti igrača. Mi smo dva puta odigrali neriješeno pa su o našoj sudbini odlučivali socca penali. Iako smo bez poraza ispali u skupini, mislim da smo se pokazali u pravom svijetlu i nadam se da ćemo se dogodine ponovno vratiti”, pojasnio je legenda HNL-a, Bojan Vručina koji je igrao za ekipu Petgrad iz Koprivnice.

”Sve utakmice su bile vrlo zanimljive. Bilo je puno preokreta i dosta golova. Socca penali su zaista inovacija, otkriće za mene i mislim da je takav način puno zanimljiviji nego klasični penali u malom nogometu. Skupina u kojoj smo se našli bila je definitivno izjednačena, sretnija ekipa je prošla dalje. Jako mi se sviđa ovaj relativno novi sport”, kazao je Krunoslav Jambrušić, nekadašnji igrač Slaven Belupa i Šibenika, koji je također pojačao koprivnički Petgrad.

Soccu je isprobao i Mario Sačer koji je karijeru započeo u Varteksu, a imao je priliku zaigrati u splitskom Hajduku.

”Došli smo s ambicijama da osvojimo naslov i odemo do kraja, no sreća nije bila na našoj strani. Ima nas par ovdje koji smo igrali prvu ligu velikog nogometa, bilo bi lijepo da smo se plasirali na Ligu prvaka tako da svakako ostaje žal za time”, rekao je Sačer te nadodao:

”Ja bi ovaj sport preporučio svim amaterskim igračima. Sam dolazak imena poput Bojana Vručine, Krune Jambrušića i Josipa Golubara, govori o kvaliteti ovog natjecanja. Sport je vrlo zanimljiv, neobičan u smislu socca penala i mislim da je pred njim u Hrvatskoj, ali i šire sjajna budućnost”.

Završnicu Socca Prvenstva Hrvatske pomno je pratio Željko Ostrman, izbornik hrvatske malonogometne reprezentacije.

”Bio je to vrlo uzbudljiv i zanimljiv dan s puno dobrih utakmica i igrača. Imalo se zaista što za vidjeti, pogotovo u završnici kada su o pobjedniku odlučivale nijanse. Istaklo se tu par igrača koji bi bili dobar kadar za reprezentaciju,a to je samo dokaz da ima kvalitetnih malonogometaša u svim krajevima Hrvatske. Već sada imam popis potencijalnih reprezentativaca koji se iz dana u dan pomalo širi. Još uvijek gledam snimke pojedinih utakmica i razmišljam kako određeni igrači funkcioniraju na određenoj poziciji. Ništa još nije konačno, dug je period, imamo dosta vremena za pripremu. Priliku će dobiti više igrača. Vjerujem da ćemo na kraju doći do najbolje momčadi iako moramo biti svjesni realnih problema poput drugih obaveza igrača, putovanja itd. U svakom slučaju bit će potreban širi popis kako bi izabrali one najbolje i najspremnije”, detaljno je objasnio novi izbornik.

Cjelokupno natjecanje prošlo je u najboljem tonu pa organizatori imaju čime biti zadovoljni.

”Iznimno smo zadovoljni što smo uspjeli organizirati Prvenstvo Hrvatske u ova teška vremena pandemije koronavirusa. Smatramo kako je natjecanje i ove godine opravdalo očekivanja. Čestitke najboljima te se nadamo kako će nas uspješno predstavljati u Ligi prvaka”, kazao je Vedran Prga, direktor marketinga malonogometnog saveza Socca Hrvatska te nastavio:

”Pred nama je puno posla. Već krajem kolovoza na rasporedu je drugo izdanje Adria Cupa, međunarodnog reprezentativnog turnira koji će ugostiti mnoge vrlo jake europske reprezentacije. Nadamo se kako će nam epidemiološka situacija ići na ruku te kako ćemo moći natjecanje održati pred publikom.”

O tom velikom nadolazećem natjecanju očitovao se i izbornik Ostrman:

”Na Adria Cupu će dobiti priliku dosta novih imena, koji će se moći dokazati u dresu reprezentacije. S nekim starim reprezentativcima sam se već čuo, s nekima ću se tek čuti. Za njih se većinu zna što mogu, koliko mogu dati i zašto su bili reprezentativci. Volio bih svakako vidjeti i nova imena u reprezentaciji i zato će mi dobro doći taj širi spisak igrača, kao i natjecanja poput Adria Cupa koji će biti sjajni pokazatelji snage, volje i spremnosti. Nadam se da će se ova situacija oko koronavirusa smiriti kako bi na Adria Cupu mogli zaigrati s velikim i jakim reprezentacijama i da se što bolje pripremimo za sljedeće Svjetsko prvenstvo u Meksiku.”

A zaigrati za malonogometnu reprezentaciju velika je želja i Bojanu Vručini:

”Najveća čast u karijeri nekog sportaša je predstavljati reprezentaciju svoje zemlje. Obukao sam par puta kockasti dres, iznimna čast bi mi bila ako bi se to opet ponovilo i u ovoj verziji nogometne igre”, zaključio je svojedobno jedan od najboljih napadača Prve HNL.