HNK Vukovar 1991 u finalu kupa svladao Mitnicu i spremio pehar u vitrine

U finalu kupa središta Vukovar susrele su se zasluženo dvije ponajbolje ekipe u ovome trenutku, a ulogu velikog favorita je na kraju u potpunosti opravdala ekipa drugoligaša Vukovara 1991 koja je na krilima svojih internacionalaca stigla do pobjede nad vrlo dobrom Mitnicom koja se predstavila u lijepom svjetlu. Utakmicu su iskusniji momci trenera Bojka prelomili sredinom drugoga dijela ovog interesantnog dvoboja kada u razmaku od desetak minuta tri puta pogađaju mrežu Stjepana Pojeta i tako novi pehar spremaju u svoje vitrine te nastavljaju svoje putovanje u kupu završnicom županijskog natjecanja protiv pobjednika saveza Županja i Vinkovci.

Oglas

Vukovar: HNK Vukovar 1991 – Mitnica 4:0 (Matar Mohamed Rayane 35′, Gonzalez Ruiz Robin De Jesus 58′, 69′, Capitani Minguez Franco 64′)

Oglas

U Kupu smo postigli ono što smo htjeli, a uz to smo odmorili još 5-6 igrača za prvenstvenu utakmicu. Igrali smo 60 minuta s igračem manje, pa zadnjih 20 minuta i sa dva igrača manje jer smo već napravili sve izmjene a Jakov Biljan je osjetio ložu pa smo ga preventivno izvadili. Igrači su pokazali ono što smo tražili od njih, da smo tri ranga iznad Mitnice koja je dobra, koja ima lijep projekt, dobru priču u kojoj im želimo svu sreću, ali igračka kvaliteta je ipak na našoj strani. Slijedi nam Rudeš, već ta druga promjena na njihovoj klupi govori da imaju veliki motiv, sigurno će izazvati dodatni motiv kod njegovih igrača, Davor Mladina je iskusan trener i nije mi pretjerano drago što je došlo do te promjene. Ono što mi moramo odraditi je odigrati na našem optimumu, ako budemo pravi kao na dosadašnjim gostovanjima vjerujem da imamo šansu za pozitivan rezultat, a to je u svakom slučaju i bod u gostima – izjava je Miroslava Bojka, trenera Vukovara.

Oglas

– Čestitke ekipi Vukovara na zasluženo osvojenom kupu. Naš je cilj bio predstaviti se u finalu u što boljem svijetlu protiv jedne vrhunske ekipe kao što je Vukovar! Mislim da smo u tome uspjeli i nismo se osramotili. Na kraju moram čestitati mojim dečkima, časno su izgubili, dali su sve od sebe i sada se konačno možemo fokusirati na prvenstvo gdje nas već u nedjelju čeka teško gostovanje u Trpinji! Ekipi Vukovara i treneru Bojku želim svu sreću u nastavku sezone! ISM – rekao je Vedran Domazet, trener Mitnice.