/HKS odbio Cedevitu Junior NOVA MOMČAD CEDEVITE NEĆE U PREMIJER LIGU
cedevita-osijek-0317

HKS odbio Cedevitu Junior NOVA MOMČAD CEDEVITE NEĆE U PREMIJER LIGU

Nakon manje trakavice i očekivanja čelnih ljudi Cedevite da će s novim klubom krenuti u sljedećoj sezoni u elitnom rangu hrvatske košarke, jučer je HKS objavio priopćenje u kojem jasno kazuje da od toga neće biti ništa:

Nastavno na priopćenje HKS-a od 7. lipnja 2019., Hrvatski košarkaški savez je zaprimio prijavu za natjecanje u HT Premijer ligi za sezonu 2019/20 od strane novoosnovanog pravnog subjekta KK Cedevita Junior.

S obzirom na to da je KK Cedevita stekla neprenosivo pravo nastupa u HT Premijer ligi te kako nisu podastrijeti dokazi o tome da bi KK Cedevita Junior bila pravni sljednik KK Cedevite, Hrvatski košarkaški savez ne može prihvatiti navedenu prijavu za natjecanje.

U protivnom bi nastao neprihvatljiv pravni presedan koji bi dugoročno otvorio brojna statusno pravna i regulatorna pitanja koja ne bi bila prihvatljiva niti u skladu s važećim pozitivno pravnim propisima i normama. KK Cedevita Junior kao novoosnovani pravni subjekt ne može biti doveden u povoljniji sportsko pravni položaj u odnosu na ostale članice Hrvatskog košarkaškog saveza.

Podijeli
  •  
  •  
  •