Hattrick Mateja Klasića vrijedan naslova prvaka!

Sjajnu sezonu pratimo u valpovačkoj 2. ŽNL, činilo se da BSK iz Bizovca sigurno ide prema tituli prvaka, dugo su imali maksimalan broj bodova, a onda su sami sebi zakomplicirali život i otvorili priliku Omladincu da ih sustigne. Posljednjih tjedana momčad iz Petrijevaca je izgledala bolje, u međusobnom ogledu je osvojila Kup i došla u Bizovac bodovno izjednačena s nadom da će preuzeti i vrh prvenstvene ljestvice.

No, u Bizovcu su imali drugačiju računicu, istrčala je domaća momčad na teren silno motivirana, a uz to u svojim je redovima imala iznimno raspoloženog Mateja Klasića koji je za samo 14 minuta isporučio hattrick i odlučio pobjednika, a sebi ujedno donio veliku prednost na vrhu ljestvice strijelaca, sada je na 21. postignutom golu, ima četiri više od prvog pratitelja Karla Šanjuga. Započeo je seriju u 30. minuti golom iz kaznenog udarca, a završio u 44. pa je već do odmora derbi bio odlučen. Točku na i velikog slavlja u Bizovcu stavio je Nikola Blažević u 50. minuti. Zaslužena pobjeda BSK-a koja je mogla biti i uvjerljivija vratila je tri boda prednosti Bizovčanima koji sada ponovno samo sami sebi mogu zakomplicirati put do titule prvaka, a osim tri boda imaju i onaj jedan dodatni bod prednosti, u slučaju istog broja bodova titula će u Bizovac zbog boljeg međusobnog skora. Na međusobni skor neće utjecati ni treći međusobni ogled koji će u Ligi za prvaka igrati 5. svibnja ponovno u Bizovcu, no to je prilika Omladincu da se barem pokuša ostaviti u igri i da si otvori šansu da mu netko pomogne, s druge strane, to je utakmica u kojoj BSK može staviti točku na i.

Spomenuti Karlo Šanjug je mirovao iako je njegova Mladost na gostovanju u Nardu zabila tri komada. Nije im to bilo dovoljno za više od jednog boda iako su imali velikih 3:0. Dva puta Ivan Mandić i jednom Patrik Jazvinšek bili su strijelci za goste iz Tiborjanaca, a onda kreće povratak Drave, u prvom dijelu smanjio je Nikola Skelac, u 60. minuti domaćina potpuno u igru vraća Mladen Skelac, a onda u 63. konačnih 3:3 s bijele točke postavlja Matija Abramić. Svoju sjajnu seriju nastavila je i Dubrava koja je uvjerljivo nadigrala goste iz Ladimirevaca, dv puta je pogodio Valentin Stanić, po jednom Matej Đurakić i Marko Musić.

Domaću pobjedu upisao je i Zelčin protiv Satnice, bila je to na kraju prava golijada i odlična utakmica. Imao je domaćin velikih 4:0, dva puta Boris Đurakić, po jednom Zdravko Semialjac i Željko Varžić, na poluvremenu 3:0, u prvoj minuti nastavka i četvrti gol, no nije to slomilo goste, u 68. zabija Fran Dombaj, u 75. Patrik Marojević i utakmica je odjednom “oživjela”, no ipak su se domaći pribrali i mirno priveli susret kraju. Utakmica s najmanje uzbuđenja i golova odigrana je u Samatovcima, tamo je domaća Sloga s minimalnih 1:0 golom Viktora Ranogajca slavila protiv Croatije Marjančaci. Druga Croatia nažalost je odustala od natjecanja, pa se ovog vikenda s tri boda bez borbe osladio Hajdin.

Od sljedećeg vikenda liga se dijeli na dva dijela, Ligu za prvaka i Ligu za ostanak.