Hattrick Marija Pašalića u pobjedi sjajne Atalante

Atalanta iz Bergama ostvarila je u utorak novi ligaški uspjeh, a Mario Pašalić postigao je čak tri od ukupno šest pogodaka svoje momčadi.

Atalanta i Brescia odigrali su prvu utakmicu 33. kola talijanskog nogometnog prvenstva, a na prvi se pogodak čekalo manje od minute i pol – tada je hrvatski reprezentativac Mario Pašalić s desetak metara zaključio akciju momčadi iz Bergama.

Ubrzo je izjednačio Torregrossa, no De Roon, Malinovski i Zapata već prije odmora ispisuju na semaforu 4:1. U 55. minuti ponovno je Pašaliću pripala realizacija dobre kombinacije Atalante, a svoj prvi hat-trick za talijansku momčad Pašalić je upotpunio samo tri minute poslije, kada najbolje reagira nakon izgubljene lopte gostujućeg sastava.

U završnici Spalek smanjuje na konačnih 6:2, a hrvatski je veznjak odradio cijeli susret, kao i Boško Šutalo. Ove je sezone Pašalić postigao devet pogodaka u Serie A.

Atalanta je pobjedom izbila na drugo mjesto prvenstvenog poretka, iza vodećeg Juventusa, s dva boda više i utakmicom više od trećeplasiranog Intera Marcela Brozovića i četvrtoplasiranog Lazija.

Izvor: Hrvatski nogometni savez