Hajdukovci u Bapskoj ugostili Sesvete

Odigrali su nogometaši Hajduka prijateljsku utakmicu protiv respektabilnog suparnika – drugoligaša Sesvete koji je očekivano bio puno bolji i slavio na kraju uvjerljivo. Dobro su se Hajdukovci držali uvodni dio prvog poluvremena, no što je više utakmica odmicala tako je velika razlika u tjelesnoj pripremi izlazila na vidjelo. 

“Zadovoljan sam igrom, Sesvete su imale posjed, a mi smo se branili. Protiv drugoligaša smo primili dva gola u prvom poluvremenu što je odličan rezultat. Svi su dobili priliku, uključujući i najmlađe igrače. Čekamo da nam se vrati ostatak ekipe s mora pa da se uigramo do početka prvenstva.” – rekao je poslije utakmice trener Hajduka iz Bapske Boris Finta.
NK Hajduk Bapska – NK Sesvete 0-7
Dan kasnije odigrali su momci iz Bapske i drugu pripremnu utakmicu protiv ligaškog rivala i imenjaka iz Tovarnika. Utakmica je završila neriješenim rezultatom. Teško vrijeme i umor od jučerašnje utakmice vidno su utjecali na igrače pa se utakmica igrala u nešto sporijem i lakšem tempu nego što inače prezentiraju ovi rivali. Tri puta su zabijali napadači oba imenjaka i pri tome se dobro istrčali tako da je primarni cilj za ovaj dio pripremnog perioda ispunjen.
NK Hajduk Tovarnik – NK Hajduk Bapska 3-3 ( za gosta Dino Debeljuh, Mario Topić i Boris Finta)

Spomenuli smo već i trenersku promjenu pa u novu sezonu u 2. ŽNL NS Vukovar igrači Hajduka iz Bapske kreću s novim imenom na klupi pošto je dosadašnjeg trenera Marija Topića zamijenio poznati nogometni znalac u županijskim nogometnim okvirima, bivši igrač Fruškogorca iz Iloka – Boris Finta. „Trener Topić me nedavno kontaktirao i rekao kako zbog obiteljskih razloga odlazi sa klube Hajduka i da je želja uprave kluba da ga zamijenim. Naravno, prvo sam razgovarao s obitelji i nakon što smo uskladili i poslovne obveze, odlučio sam okušati se po prvi puta na klupi, umjesto na travnjaku.“ – pojasnio je svoju odluku novopečeni trener Bapčana. Ipak, još će i braniti boje kluba na terenu, budući je suradnja dogovorena u funkciji trener-igrač. „Još nisam bio u toj situaciji, jer mi je ovo prvi trenerski angažman. Gledat ću da više budem trener, a manje igrač, odnosno samo po potrebi. Odradili smo nekoliko treninga sa po 15-ak igrača, što je solidna brojka, imajući na umu godišnje odmore i druge obveze. Većina igrača je iz sela, mladi su i veliki potencijal, zato s optimizmom gledam u ovu sezonu.“ – zaključio je Finta. Iz uprave Hajduka ističu kako pred trenerom nema rezultatskih imperativa. Želja je biti među prvih pet ekipa, kako bi se izbjegla eventualna nervoza oko opstanka u ligi, ali i naravno afirmacija mladog igračkog kadra. Što se tiče igrača koji su na raspolaganju novom treneru, u rubrici odlasci je Dominik Gajdašić koji je prešao u redove Croatije iz Bogdanovaca, dok je plan do početka sezone osnažiti ekipu novim imenima kako bi bili što konkurentniji. Poželimo sreću slavonskom Iniesti, da mu trenerska karijera bude, u najmanju ruku, jednako produktivna kao i ona na travnjaku.

Tekst i foto – Siniša Đurić/FB Hajduk Bapska