Hajduk Pakrac u novim pustolovinama MŽNL SB-PŽ!

Hajduk iz Pakraca nakon izvrsno odrađene sezone u kojoj su zauzeli četvrto mjesto MŽNL SB-PŽ ima razloga za optimizam i u novoj sezoni gdje se nadaju da bi ovaj puta mogli završiti i koju stepenicu više, a tko zna možda i u borbu za sam vrh tablice! 

Oglas

Hajduk Pakrac nakon izvrsno odrađenih obveza u protekloj sezoni 2021/22. gdje su u MŽNL SB-PŽ osvojili četvrto mjesto u ovoj izrazito zahtjevnoj konkurenciji, napokon su počeli i sa ovogodišnjim pripremama pred nadolazeću sezonu. Podsjetimo, u 26 kola MŽNL Pakračani su završili sezonu na 45 bodova iz 26 susreta, a posebno je dojmljiv njihov učinak gdje su kao domaćini u 13 utakmica osvojili čak 31 bod!

Oglas

Za dojmove iz Pakraca zaslužna je marljiva ekipa uprave kluba kojoj zahvaljujemo na informacijama i srdačnosti, a evo što su imali za reći o protekloj sezoni:“Nakon izvrsnog ulaska u prvenstvo kada smo držali čak i prvo mjesto jedno vrijeme, desilo se par utakmica gdje smo prelako ispuštali bodove. Gostujuće utakmice smo igrali dosta loše, a domaće smo odigrali vrhunski. Završetkom sezone ostvarili smo odličan niz od pet uzastopnih pobjeda, te zauzeli četvrto mjesto, što je popravilo dojam cijele sezone. Isto tako treba istaknuti politiku kluba da se ulaže u domaće i mlade igrače. A lijepo je bilo i vidjeti da na pripremama od 20 igrača koja su se pojavila, njih čak 17 je iz naše škole nogometa.”

Oglas

Iz ove ekipe teško je izdvojiti jednog pojedinca jer svi su pokazali puno, pogotovo u drugom dijelu polusezone. No izdvojit ćemo najboljeg strijelca Filipa Matijaševića
koji je u proljetnom dijelu prvenstva stigao i postigao 17 golova, tu je još iskusni kapetan Baškiera koji je izvanredno nosio ovu mladu ekipu.

Ambicije kluba su kao i uvijek visoko postavljene, jer se kako kažu iz Hajduka jedino tako se može napraviti i određeni rezultatski iskorak. Za sada u klub su stigla tri pojačanja, prvi od njih Alen Grafina  povratnik iz Kutjeva, zatim Marino Gligić, rodom s kutinske strane, prije je nastupao za Moslavinu, te dva inozemna kluba.

Stiglo je i pojačanje među vratnicama, golman Robert Jurgan, isto je nastupao za Kutjevo, dok je ovu sezonu branio u Libertasu iz Novske. A sigurno najveće pojačanje je ostanak kapetana Adriana Baškiere za kojeg je uprava se borila svim silama da ga zadrži bar još polusezonu od igračke mirovine. Klub pregovara s nekim igračima pa je moguć i još poki dolazak. Klub su napustili Filip Kligl, Aleksandar Majdanac te golman Andrija Putak.

“Cilj je minimalno ponoviti prošlosezonski plasman i biti među prve četiri ekipe, no uvijek težimo da budimo najbolji. Započeli smo pripreme 16.07, a planira se šestotjedni pripremni period sa pet do aktivnosti tjedno. Kroz pripreme ćemo odigrati sedam prijateljskih utakmica. Nakon uvodnog dijela priprema prva je 27.07. protiv pleterničke Slavije. Jak protivnik za početak, ali će nam ta utakmica dati realno stanje ekipe i ukazati na kojim segmentima bi trebali još poraditi u daljnjim fazama priprema.

U klubu je bilo kvalitetnih dolazaka, ali i iznenadnih odlazaka, tako da smatram da je snaga ekipe slična prošlosezonskoj. Naš cilj je ove sezone unaprijediti igru pojedinca i ekipe, te početi osvajati više bodova na gostovanjima. Ukoliko u tome uspijemo mislim da možemo ne samo ponoviti prošlosezonski učinak nego i biti puno bolje plasirani.”- prokomentirao je za Sportalo strateg Hajduka Ognjen Kafka.

Pripremne utakmice su raspoređenje tako da je pra utakmica zakazana 27.07 protiv Slavije na domaćem terenu, a zatim slijedi susret sa Psunj Sokolom iz Okučana tri dana kasnije. Iduća dva vikenda gosti su na turnirima u Dobrovcu te Pakracu, dok se zadnji protivnik treba još definirati.

O radu u klubu tijekom ljetnih priprema: “U klub je puno uloženo. U petom mjesecu je završila provedba dvogodišnjeg projekta. Pri završetku je i stavljanje u funkciju umjetne trave pored glavnog terena koja je sufinancirana uz pomoć HNS-a. Postavljen je rezultatski semafora na glavni teren. Isto tako napravljeno je i novo skladište koje će služiti za spremanje strojeva te stvari za održavanje nogometnih terena. U procesu završetka je i opremanje klupske teretane.”- prokomentirao je za Sportalo administrator i igrač Hajduka Franko Zandona.

Veseli stogodišnjak iz Pakraca prije tri godine proslavio je i stotu godišnjicu osnutka kluba.  Rad ovog kluba prepoznat je kroz kvalitetnu školu nogometa koja je dala puno igrača mlađih uzrasta u neke prvoligaške klubove, a mi im od srca želimo puno uspjeha u daljnjem radu.