Gromovi u lovu na Final Four SEHA Gazprom Lige

Subotnja utakmica nam je pred vratima, utakmica o kojoj ovisi ulazak u Final Four SEHA Gazprom lige koji će se ove godine igrati u Zadru u periodu od 4. do 6. rujna. Naime, sutra je na programu uzvratni dvoboj četvrtfinala u koji RK Nexe ulazi sa samo jednim golom zaostatka – prva utakmica završila je u korist sjevernomakedonske ekipe rezultatom 30:31.

Momčad trenera Hrvoja Horvata prošla je ciklus priprema u kojem je odradila velik broj treninga, te veći broj prijateljskih utakmica u kojima su razradili igru i doveli igrače u punu fizičku spremu za sutrašnji dvoboj koji će biti kruna ovog dijela sezone. Podsjetimo, utakmica se igra pod strogim epidemiološkim uvjetima što ide u malu korist našičkoj momčadi pošto će se odvijati bez domaćih navijača.

Pred samu utakmicu razgovarali smo s igračima Markom Buvinićem i Halilom Jaganjcem, te fizioterapeutom Stjepanom Paskom, a oni su nam otkrili kako su se pripremali te što očekuju od sutrašnjeg dvoboja.

„Pred nam je teška utakmica i izuzetno jak protivnik. Dobro smo proučili njihovu igru kao i svakog igrača i dogovorili taktiku, na nama je da budemo u potpunosti spremni i to će odlučivati o pobjedniku. Ovaj veliki broj pripremnih utakmica izbacio nas je iz jedne kolotečine uzrokovane pandemijom koronavirusa. S jedne strane smo se malo i umorili, ali s druge strane ušli smo u natjecateljski ritam utakmica.

Dvoboj koji je u subotu pred nama je klasični „biti ili ne biti”, sigurno ćemo dati sve od sebe i siguran sam u naš trijumf.” – izjavio je Marko Buvinić.

Fizioterapeut Stjepan Paska imao je nekoliko riječi o pripremnom ciklusu, te o tome je li ekipa spremna za sutrašnju izuzetno zahtjevnu utakmicu:

„Ja neću govoriti o samoj igri nego ću se osvrnuti na naš dio posla – bio je ovo teži ciklus priprema, odigralo se dosta napornih utakmica kao i velik broj treninga. Treneri ih nisu štedjeli, mi smo imali dosta posla, ali ja vjerujem u našu ekipu, u naše dečke i oni su taj dio odlično odradili. Mi smo ih „držali” na jednom fizičkom nivou da budu što spremniji za treninge i pripremne utakmice i siguran sam da sada mogu pobijediti bilo koju ekipu. Bitna je kompletna slika igrača – od fizičkog do psihičkog stanja, znam da su dečki u izvrsnoj kondiciji, a zdravstveni karton igrača je također jako dobar i nemamo nekih težih ozljeda.”

„Vardar je još uvijek europski prvak i mislim da nema toliko kvalitetnih ekipa u rukometnom svijetu. U Skopje moramo otići odlučno i biti hrabri na terenu te dati sve od sebe kako bismo došli do toliko željene pobjede. S takvim pristupom možemo dobiti bilo koju ekipu.

Nije slučajno što je Vardar već dugi niz godina u samom vrhu rukometa, u Sjevernoj Makedoniji je on sport broj jedan i ondje rukometaše tretiraju vrhunski. Sami igrači imaju jedan pobjednički mentalitet baš zbog toga što se tamo osjećaju dobrodošlima. Ključni dio igre, ako hoćemo doći do pobjede, bit će nametanje naše igre i tempa. Mislim da nam ide u korist činjenica da se i dalje igra bez navijača i znam da imamo jako veliku šansu plasirati se u Final Four SEHA Gazprom lige.” – rekao je, između ostalog, Halil Jaganjac.

Sutrašnji dvoboj možete pogledati u prijenosu uživo na Arena sport kanalu.

Izvor Nexe