Gromovi počeli s treninzima

Kako svijet pa tako i Hrvatsku pogodila je pandemija koronavirusa. Iz tog razloga prekinuta su sva sportska natjecanja kao i kolektivni treninzi, donesene su epidemiološke mjere s ciljem suzbijanja širenja virusa pa se tako i naš klub morao prilagoditi novom načinu života i rada. Prošlo je gotovo dva mjeseca od donošenja takvih mjera koje su ovaj tjedan popustile pa je tako RK Nexe započeo s treninzima. Prvi dio treninga je odrađen u našičkom parku, a dan nakon se nastavio u dvorani. Tako smo posjetili Gromove te porazgovarali s trenerom Hrvojem Horvatompredsjednikom kluba Josipom Ergovićem, te igračima Sašom Barišićem – Jamanom i Halilom Jaganjcem. Oni su nam otkrili što očekuju u narednim mjesecima te kako su proveli prethodno karantensko razdoblje.

“Danas smo napravili sastanak koji označava početak sljedeće sezone. Ovo je jedno atipično vrijeme za započeti sezonu, nažalost, takva je situacija i siguran sam da je dečkima najteže. Nakon dugačke stanke trebamo sad oprezno pristupiti treniranju. Radit ćemo na aerobnoj i anaerobnoj izdržljivosti, snazi i polako ćemo ulaziti u ovaj rukometni, loptaški trening s posebnim naglaskom da ne dođe do nekih ozljeda u ovoj fazi. Sportaši su se našli u situaciji u kojoj se nisu nalazili nikad u životu, nikad u svojoj karijeri, tako da moramo voditi brigu o svim aspektima.

Jako su teška vremena za nešto dugoročno planirati, nismo još dobili nekakve određene datume, ne znamo još ni početak SEHA lige niti start naših prvih natjecateljskih utakmica. Okvirno smo dogovorili da bi trenirali peti i šesti mjesec te bi se probali vratiti na neke razine na kojim smo bili prije ove stanke. Nekakve detaljnije planove ćemo donositi kada budemo dobili datume početka natjecateljske sezone.

U ovim trenucima, za jednog sportaša kad mu nestane ta unutarnja motivacija, a to su utakmice i natjecanja, sigurno je jako bitan njihov karakter, a mi imamo jaku ekipu, dečki su dosta samosvjesni i odradili su fantastično ovaj period koji je sad iza njih i vjerujem da će se to pokazati u kasnijim treninzima da su bili maksimalno motivirani i odgovorni te da je svaki odradio ono što se od njega tražilo.” – izjavio je, između ostalog, trener Hrvoje Horvat.

“Iznimno mi je drago što smo se nakon dva mjeseca konačno okupili pridržavajući se svih propisanih mjera. Trening smo započeli u parku, a njega nastavljamo sutradan u dvorani. Ovo okupljanje smatramo pripremom za iduću sezonu pošto je prethodna poništena, a pripreme će potrajati do kraja lipnja i očekujem da će ekipa do tada biti u vrhunskoj formi. Nakon toga slijedi kratki odmor od neka dva, tri tjedna kada krećemo u nastavak priprema za narednu sezonu za koju se nadama da će se igrati u normalnim uvjetima, a to još, nažalost, ne možemo predvidjeti.” – rekao je predsjednik kluba Josip Ergović.

“Kako nas tako i sve sportaše diljem svijeta zatekao je koronavirus, izuzetno teško su nam pali prekidi treninga i rukometnog prvenstva. Sportaši nisu navikli na ovu vrst izolacije tako da smo se snalazili na sve moguće načine – treniralo se doma pred TV ekranima, odnosno, svatko je trenirao prema svojim mogućnostima. Konačno smo dočekali i dan kada smo se vratili treninzima na parketu te s nestrpljenjem čekamo početak službene sezone. Vjerujem da svakom sportašu nedostaju treninzi, druženja, to jest, rutina na koju smo navikli tako da smo svi sretni što smo se konačno okupili. Nažalost, situacija nije ista, privikavamo se na novi stil života, a bili bismo najsretniji kada bi već sutra igrali utakmicu pred punom dvoranom naših navijača.” – izjavio je Saša Barišić – Jaman.

“Nedostajali su mi treninzi, a pogotovo utakmice pošto nam je to, od malih nogu, način života. Svima nam je ovaj novi način života i režim rada bio čudan pošto smo na duže vrijeme bili odvojeni od rukometa, lopte, treninga i dvorane. Ekipa je jako sretna što smo se konačno okupili i što nastavljamo s malo drugačijim treninzima od uobičajenih. Srećom, u posljednja dva mjeseca imao sam tu privilegiju da je moja kuća sa svih strana okružena šumom tako da sam imao puno prostora za trčanje u prirodi, a, također, imao sam cijelo vrijeme i opremu za trening koju sam svakodnevno koristio pa sam ostao u vrhunskoj formi.” – rekao je Halil Jaganjac.

Izvor rknexe