Gromovi odradili trening u Danskoj

Gromovi su sretno stigli u Dansku letom Croatia Airlinesa od Zagreba do Kopenhagena, a onda autobusom do Svendborga, gdje su smješteni. Odradili su i trening u Phønix Tag Areni, u 15-ak kilometara udaljenom Gudmeu, gdje će biti odigrana najvažnija utakmica ove sezone. Šezdeset minuta dijeli nas od najvećeg klupskog uspjeha, plasmana na završni turnir EHF Europske lige. U Dansku smo doputovali s 5 pogodaka prednosti, no o tome baš nitko ne razmišlja. Bit će to užasno teška utakmica u maloj dvorani koja će biti ispunjena do posljednjeg mjesta, tako da će domaća ekipa ovoga puta imati osmog igrača na tribinama.

Ozračje u momčadi je više nego dobro, igrači su žestoko trenirali i zaista odigrali jako puno utakmica na vrhunskoj razini tako da su ovakve utakmice i svojevrsna nagrada za uložen trud i velika odricanja. To ulijeva samopuzdanje uoči sutrašnje tekme, motiv i želja su ogromni, a šesnaestorica Gromova koja  budu istrčala, sigurno će ostaviti srce na terenu. U to je uvjeren i Halil Jaganjac, koji je briljirao u prvom ogledu s Dancima, a na posljednjoj je utakmici domaćeg prvenstva dobio priliku malo predahnuti:

– Bit će to jako teška utakmica, možda i najteža ove sezone s obzirom na njihovu snagu. Ekipa GOG Gudmea je izuzetno kvalitetna, igra doma u vrlo akustičnoj dvorani, a i njihovi navijači stvaraju odličnu atmosferu. Danci igraju još agresivnije i brže kod kuće nego u gostima tako da neće biti nimalo jednostavno. Ovih pet golova razlike koje smo napravili u Našicama neće nam puno značiti ako ne budemo imali kvalitetan pristup od prve do zadnje minute i ako se ne budemo borili da ih pobijedimo na njihovom terenu, siguran sam da će svi igrači dati svoj maksimum, bacit ćemo se na glavu i samo s takvim pristupom i takvom igrom možemo izvući pozitivan rezultat.

Trener Branko Tamše na put je poveo 18 igrača, u odnosu na prvi susret u momčadi su Andraž Velkavrh i Dorian Markušić, a sve je u redu i s Jankom Kevićem, dok je u Našicama na žalost ostao Mario Tomić koji se još nije oporavio od ozljede. Evo kakvo je razmišljanje trenera Tamšea uoči ove velike utakmice: – Mislim da smo napravili dobre temelje za uzvrat nakon što smo slavili u Našicama, ali to iskreno ništa ne znači. Bez obzira što imamo prednost od 5 golova, moramo razmišljati i pripremati se za pobjedu, dobro znamo o kakvoj se momčadi radi, jako su nezgodni na svom terenu, u svojoj dvorani. Ali moramo razmišljati o sebi i svom načinu igre. U Dansku je stiglo 18 igrača, nema lakše ozlijeđenog Marija Tomića, ali svi ostali će biti spremni. Kojih će 16 igrača istrčati na teren, odlučit ćemo sutra nakon jutarnje aktivacije. Danci će sigurno zaigrati nešto drugačije u odnosu na prvu utakmicu, ali dobro smo ih proučili i iskreno ne znam čime bi nas mogli iznenaditi. Znamo da će dosta igrati 7 na 6, znamo varijante koje primjenjuju, ali mi moramo odigrati još jednu vrhunsku utakmicu kako bismo ostvarili ovaj europski san.

Dečki će prije utakmice u teretani odraditi aktivaciju, a utakmica počinje večeras u 18,45 h uz izravan prijenos na sportskom kanalu Arena Sport2.

Izvor Nexe