Gromovi nastavljaju pripreme za predstojeću rukometnu sezonu

Kao što je svim ljubiteljima sporta, a pogotovo rukometa, poznato zbog globalne pandemije koronavirusa u ožujku su prekinuta sva službena natjecanja kao i kolektivni treninzi. Tako su se Gromovi okrenuli individualnim treninzima u samoizolaciji kako bi zadržali što bolju formu. U svibnju su popustile epidemiološke mjere i RK Nexe je krenuo s treninzima, ali pod strogim mjerama. Nakon toga je uslijedila kratka stanka, a već sredinom ovog mjeseca krenule su pripreme za predstojeću sezonu. Ekipa se posvetila svakodnevnim treninzima, a uskoro kreću i pripremne utakmice koje će se, na žalost, igrati pred praznim dvoranama. Danas smo posjetili jedan od treninga te smo porazgovarali s kondicijskim trenerom Mirkom Krolom i novim Gromom golmanom Dominikom Kuzmanovićem.

Oglas

“Sinoć smo odradili jedan kombinirani trening u dvorani, a danas ćemo odraditi trening u fitness centru gdje ćemo proći sve segmente jačanja tijela te mogu slobodno reći da sam jako zadovoljan radom i zalaganjem ekipe. Momčad radi na vrlo visokom nivou i siguran sam da ćemo spremni krenuti u sezonu. Što se tiče Živan Pešića i njegove situacije s koronavirusom znam da mu je bilo jako teško tih desetak dana u samoizolaciji i trebalo je to psihički izdržati. On je danas s nama na treningu i polako ćemo ga uključivati u momčad pošto se mora polako prilagoditi na velika opterećenja. I dalje se pridržavamo svih epidemioloških mjera poput održavanja distance, dezinfekcije ruku, stalnog mjerenja temperature i još puno ostalih stvari. Također treba voditi računa o kvalitetnoj prehrani jer tako jačamo imunitet.” – izjavio je Mirko Krolo, kondicijski trener rukometnog kluba Nexe.

Oglas

“Prije svega bih rekao da se u Našicama osjećam kao kod kuće, cijela ekipa me je prihvatila i moja očekivanja su jako velika. Vidim da se u klubu radi na jednoj izuzetno visokoj razini i znam da ću morati uložiti jako puno truda u budućim izazovima. Čeka me dosta posla i nadam se da ću opravdati očekivanja koja su preda mnom. Ja dolazim iz Dugog Sela koje je slično Našicama tako da sam se za ovo kratko vrijeme provedeno ovdje već privikao na ovakav način rada, no nedostajat će mi prijatelji, ali to ipak nije veliki problem.” – rekao je, između ostalog, novi Grom Dominik Kuzmanović.

Oglas

Izvor Nexe