Graničari iz Bučja prozivkom započeli pripreme

Nešto manje od mjesec dana prije početka nove natjecateljske sezone, Ante Obućina je 26. srpnja okupio seniore županijskoga prvoligaša NK »Graničar« Bučje. Lopta koja je bila paralizirana koronavirusom se, na veselje prvotimaca, konačno zakotrljala zelenim travnjakom.

Oglas

»Srdačno vas pozdravljam nakon duge stanke uslijed epidemije koronavirusa. Od vas Uprava očekuje ozbiljnost i ljudstvo odnosno pridržavanje klupske discipline. Stvoreni su potrebni uvjeti da se može ozbiljno raditi. Rezultati se postižu discipliniranim odnosom prema trenažnom procesu. Želim vam puno zdravlja i da pripreme proteknu bez ozljeda«, poručio je u svlačionici predsjednik Oliver Babić.

Oglas

Oglas

Od novih lica u plavome timu su Mario Hilčešen (NK »Hrvatski dragovoljac« Brodski Drenovac), Marko Ninić (NK »Ovčare« Ovčare), Željko Turić (NK »Graničar« Zagrađe) i povratnik Vinko Katić (NK »Slavija« Pleternica). Klub iz Bučja u prijelaznom roku napustili su Josip Vukelić, Marko Tomac i Slavko Pavlović. Trener Obućina u izvjesnom smislu neće moći računati na Antuna Obućinu koji je zadobio nesportsku ozljedu kuka te je upućen na liječenje.

»U komunikaciji s Upravom kluba postavili smo za cilj ponajprije ostanak u Prvoj županijskoj ligi, ali ćemo pretendirati za sredinu ljestvice. Vjerujem u svoju kvalitetnu ekipu koja je s dolascima dodatno osnažena. Na prozivku se odazvalo jedanaest igrača, dosta ih nedostaje zbog opravdanih obveza no u ovome uvodnom tjednu radimo na ekipiranju momčadi. Očekujem odgovoran i zreo pristup u pripremama i dolasku na treninge, ali i u samome prvenstvu. Ostali smo u Prvoj ligi, za nas je ona, u okvirima u kojima se mi krećemo, primjerena i možemo odgovoriti izazovima«, kazao je trener Obućina koji je zatim sa seniorima obavio uvodni trening.

Trenažni proces će se sastojati od tri treninga tjedno (utorak, četvrtak, subota u 19 sati), a pripremne utakmice nedjeljom odigrat će se s NK »Vatrogasac« Grižići, slijedi nastupanje na Graničar kupu 9. kolovoza u Bučju, a uoči početka natjecanja generalka će se obaviti s NK »Ciglenik«.

TEKST I FOTO: Krešimir Putrić