/Graničar u Pakracu, derbi u Otoku 20. KOLO MEĐUŽUPANIJSKE LIGE
kutjevo hajduk pakrac 0026

Graničar u Pakracu, derbi u Otoku 20. KOLO MEĐUŽUPANIJSKE LIGE

U subotu s početkom u 16,30 sati igra se kompletno 20. kolo Međužupanijske lige Slavonije i Baranje. Blagdanski vikend vodećem Graničaru donosi gostovanje u Pakracu, prvi pratitelj u Kutjevu dočekuje Dardu, a derbi kola igraju Otok i Vuteks.

Graničar sigurno ide prema titulu prvaka i još sigurnije prema 3. HNL, a sljedeća prepreka na tom putu je Hajduk. Ilićeva momčad bez puno problema skuplja bodove, ali u Pakracu ih čeka zahtjevan protivnik kojem su bodovi i važniji nego njima. Hajduk je ozbiljna momčad koja igra vrlo atraktivan nogomet i ako gosti ne budu na svojoj najvišoj razini mogli bi biti kažnjeni. U Kutjevu u subotu gostuje Darda što je još jedan ozbiljan test za Zelene. I zbog domaćeg terena i zbog položaja na ljestvici domaći bi trebali skupiti nove bodove kojima bi potvrdili trenutni status. Status koji im daje mir jer su u jednom kolu neuhvatljivi konkurentima

U Otoku će konkurenti u međusobnom dvoboju u borbu za vrlo bitne bodove. Otok i Vuteks su bodovno izjednačenih na rubu “zone 3. Hnl” pa je već samim tim jasno koliki je ulog u tom susretu. I jedni i drugi igraju dosta promjenljivo, od lošeg do odličnog nekoliko puta u proljetnom dijelu sezone. U ovom trenutku sigurno je da i jedni i drugi žele biti u najboljem mogućem izdanju, pobijediti i učiniti ogroman korak prema cilju. Jadan se u prošlom kolu konačno riješio posljednje pozicije, sigurno je u odličnom raspoloženju zbog toga, ali je ipak teško očekivati da će se radovati i u Našicama. Domaćin je doduše pomalo umoran od finala Kupa, ali je i dalje ogroman favorit, a i bodovi su mu više nego potrebni.

Višnjevac je u srijedu teško stradao u kupu pa im gostovanje kod Željezničara dođe kao prilika za popravak stvari. Još Vuičina momčad ima izgleda za 3. HNL, ali definitivno moraju marljivo skupljati bodove u ovakvim utakmicama. Željo je preuzeo fenjer, nema potrebe ni isticati koliko je njima ovo važna utakmica. Iako su osvojili samo 3 boda a u proljeće definitivno pokazuju da su dobra ekipa, nitko im nije zabio više od jednog gola. Doduše i sami su zabili samo jedan. Prilično neočekivano Borac i Šokadija su susjedi na ljestvici što je dovelo do potresa u Kneževim Vinogradima pa je Ivica Kolar podnio ostavku a naslijedio ga je Dragan Mejić. Sa 26 bodova borba za 3. HNL nije izgubljena, ali je objektivno vrlo kompromitirana. Šokadija je bezbrižno, samim tim i opasna, ali ipak je dojam da bi Borac trebao uzeti bodove na svom terenu i ostati u igri za promociju. Trećeplasirani Radnički nakon onog nevjerojatno poraza u Vukovaru nema pravo na krivi korak protiv Borca na svom terenu. I Radnički igra promjenljivo, ne na jesenskom razini, ali bi na domaćem terenu ipak trebao do bodova protiv mladih gostiju.

Screenshot_20190419-073727_Drive

Kutjevo :                     NK Kutjevo               NK Darda

Pakrac :                      NK Hajduk               NK Graničar

Našice :                      NK NAŠK                 NK Jadran

Slavonski Brod :         HNK Željezničar      NK Višnjevac

Kneževi Vinogradi:     NK Borac (KV)         NK Šokadija

Otok :                         NK Otok                   NK Vuteks-Sloga

Mece :                        HNK Radnički           NK Borac (B)

Podijeli
  •  
  •  
  •