Graničar iz Slavonskog Šamca u novu sezonu s novim trenerom i novom upravom!

Radno je ali i turbuletno bilo proteklih tjedana u Slavonskom Šamcu! Novi vjetrovi pušu u tom pitomom slavonskom mjestu gdje je nakon Uprave konačno javnosti i obznanjeno ime novog stratega Graničara. Prvotno je u lipnju izabrana nova Uprava kluba na čelu s Matejem Brankovićem, da bi napokon danas saznali i ime novog trenera a to je dosadašnji igrač Joco Stokić koji je kopačke objesio o klin te preuzeo upražnjenu klupu Graničara .Sa dojmovima pred nadolazeće pripreme kontaktirali smo predsjednika Kluba ali i bivšeg stratega Graničara, Ivana Jurića.

Oglas

Vrlo intenzivno i radno ovog ljeta je bilo u Slavonskom Šamcu gdje je tamošnji Graničar na pogon novoizabrane uprave i trenera krenuo sa pripremama za nadolazeću sezonu koju će provesti u jedinstvenoj 1.ŽNL nakon što ju je osigurao vrlo dobrim partijama peto mjesto u 1. ŽNL Istok. Podsjetimo, Graničar je na prvenstvenoj ljestvici protekle sezone osigurao mjesto odmah iza velike četvorke koja se do posljednjeg kola borila za naslov, obilježivši tako učinak od 47 bodova u u 26 susreta, a posebno imponira njihov gostujući omjer u kojem su bili najbolji gosti lige sa čak 28 bodova iz 13 susreta!

Oglas

Za dojmove o proteklim godinama provedenim u klubu kontaktirali smo bivšeg trenera Ivana Jurića, koji će iduću sezonu provesti na klupi Gundinaca: “Nakon šest godina provedenih u Graničaru došlo je vrijeme za rastanak koji mi je teško pao jer mi se klub uvukao pod kožu i svaki slobodan trenutak sam provodio tamo što u vidu treninga, utakmica, održavanja travnjaka ili infrastrukture. Bilo je teško na samom početku tog puta ali iz sezone u sezonu smo se dizali, ostvarili plasman u 1.žnl, tamo smo već tri sezone i nadam se da će dečki napredovati i dalje. Klub se uzdigao na svim razinama, uvjeti su fantastični i pred novom upravom je da to održe i dalje. Hvala svima koji su pomagali jer klub ne može uspjeti bez volontera. Hvala svim dečkima koji su igrali bez naknade i pokazali da je Graničar u srcu pored puno boljih novčanih ponuda. Hvala bivšoj predsjednici Katici na velikoj želji i uloženom trudu i na odličnoj suradnji. Dokazala je da žene mogu itekako poboljšati rad nogometnog kluba. Hvala i vama iz Sportala na promoviranju amaterskog nogometa a mom Graničaru sretno u budućim izazovima.”

Oglas

U prvim tjednima lipnja izabrana je i nova Uprava Kluba, pa je tako izabran za predsjednika Matej Branković, dok su članovi Upravnog odbora Ivan Jozinović, Marko Vuksanović Brašnić, Dragan Jozinović, Danijel Blažanović, Đuro Jurendić i Josip Vuksanović.

Uz upravu, izabran je i novi trener, a ta je čast u ovoj sezoni pripala bivšem igraču Graničara Joci Stokiću koji je okačio kopačke o klin te se primio trenerskog posla u klubu u kojem je i završio svoju karijeru. Pripreme sastava iz Slavonskog Šamca počele su već 4.7. , a u svlačionicu Graničara pristigla su i nova pojačanja u vidu Mašića, Petrića, Petrovića, Jankovića, Delića, Vuksanovića i Drkelića koji bi svojim angažmanom trebali podići nivo igre svoje momčadi te nas nesumnjivo čeka izvrsna sezona jedinstvene Prve županijske lige!

O prvim dojmovima pred zahtjevnu sezonu za izjavu smo zamolili novoizabranog predsjednika Uprave, Mateja Brankovića: “Na samom uvodu želio bih se zahvaliti prošloj upravi i treneru na svemu što su napravili za Klub. Također bih iskoristio priliku i zahvalio se svakom članu kluba koji je glasao za mene na izboru predsjednika. Posebna zahvala ide novoj upravi, dečkima koji su stali uz mene i moje ideje. Ambicije kluba su da budemo sigurna i stabilna ekipa sa glavom i repom, problem za svaku ekipu protiv koje ćemo igrati. Uprava je donijela zajedničku odluku te za novog trenera postavila Jocu Stokića. Također našem novom treneru želimo puno uspjeha i sreće sa ekipom u novim izazovima. Trener je okupio ekipu 04.07. te naši dečki već vrijedno treniraju za početak nove sezone. Imamo već dogovorene prijateljske utakmice koje nam započinju u subotu 16.07. na domaćem terenu protiv Sibinja. Poslije toga imamo veliki ispit protiv Odžaka koji se natječe u Drugoj ligi Federacije BiH. Ekipu su napustili Dražen Huber, Pavao Jurić ,Augustin Ćosić te Joco Stokić koji je ujedno i novi trener. Veliko hvala dečkima te im želimo puno uspjeha u nastavku karijere.”