/Graničar u Gunji može osigurati titulu KUTJEVO PONOVNO IGRA DERBI
graničar županja

Graničar u Gunji može osigurati titulu KUTJEVO PONOVNO IGRA DERBI

MŽNL Slavonije i Baranje polako stiže svome kraju, već smo stigli u fazu u kojoj možemo dobiti novog prvaka. Izvjesno je da će to biti Graničar, no čeka se matematička potvrda.

Nimalo ne realna kombinacija je da će Graničar biti prvak već u nedjelju. Za to im je naravno potrebna pobjeda u Gunji, što bi trebala biti realna opcija s obzirom na kvalitetu oba kadra, dok u subotu Otok treba pobjediti na svom terenu Kutjevo. Pobjegao bi Graničar na nedostižni 10 bodova tri kola prije kraja.

Otok je poprište derbija kola, trećeg u nizu kojeg igraju nogometaši Kutjeva, iz prethodna dva su uzeli 4 boda, a još jedan bi im sasvim sigurno bio jako važan u borbi za promociju. Gosti dolaze desetkovani ozljedama i kartonima pa se Otoku pruža krasna prilika da pobjedom uvelike poveća svoje šanse za 3. HNL.

U Meci baranjski derbi, tu jednostavno nikada nije dosadno, pa neće biti ni sada. Radničkom su bodovi ipak puno važniji jer su mu i izgledi za promociju ipak puno bolji no gostima iz Kneževih Vinograda. NAŠK s novim trenerom gostuje u Vukovaru, još jedan izravni okršaj za bodove koji mogu biti ključni u borbi pozicije koje vode prema trećeligaškom društvu. Vuteks bi pobjedom praktično zakapario najmanje treće mjesto, gosti pak traže popravak za prosute bodove na svom terenu.

Uzela mu ih je Šokadija koja je u nedjelju domaćin Hajduku. Pakračani teoretski još možda mogu uloviti 3. HNL  no za to moraju do kraja uzeti svih 12 bodova. Šokadija rasterećena i očigledno opasna, Buljan je položio momčad kako je želio, a mladost im ovoga puta neće biti hendikep jer je Hajduk podjednako mlada ekipa.

I dok Jadran dočekuje najbolju momčad lige gdje će teško do bodova, iako naravno na svom terenu imaju pravo na nadu, a u lov na njega ide Željezničar koji gostuje u Boboti. Iz nje je malo tko i od momčadi iz samog vrha odnio bodove, no Bricina momčad i tamo mora pokušati nešto osvojiti osim simpatija. Najbezbrižnija utakmica igra se u Višnjevcu gdje gostuje Darda. Po mnogočemu slične momčadi, bez pretjeranih briga , tek pozicija gore ili dolje za obje strane, što bi reklo da se mogu opustiti i odigrati bezbrižnu utakmicu i gledateljima priuštiti dobar, napadački nogomet.

Otok : NK Otok NK Kutjevo
Mece : HNK Radnički NK Borac (KV)
Bobota : NK Borac (B) HNK Željezničar
Vukovar : NK Vuteks-Sloga NK NAŠK
Babina Greda : NK Šokadija NK Hajduk
Višnjevac : NK Višnjevac NK Darda
Gunja : NK Jadran NK Graničar

Podijeli
  •  
  •  
  •