Gradonačelnik Požege Željko Glavić obišao bazene i kuglanu

POŽEGA –  Gradonačelnik Požege dr.sc. Željko Glavić obišao je Gradske bazene i Gradsku kuglanu na kojima su u tijeku razne ljetne sportske aktivnosti za najmlađe. U obilasku su bili i pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Maja Petrović te Glavni tajnik Požeškog športskog saveza Željko Mitrović.

Oglas

Naime, na bazenima se i ove godine provodi besplatna Škola plivanja u organizaciji Požeškog športskog saveza za koju je od strane Ministarstva turizma i sporta osigurano 95.714,02 kuna u sklopu projekta “Hrvatska pliva 2022″.Ovogodišnju školu pohadja čak 560 malih plivača, a provodi se četiri tjedna, sve do 5. kolovoza, pod stručnim vodstvom 8 profesora kineziologije.

Oglas

Početkom srpnja završili su radovi na uređenju Gradske kuglane gdje se radilo na zamjeni kompletnih zaletišta te odbojnika čunjeva jer su bili uglavnom od drvene konstrukcije i iverice. Postavljeni su i novi držači kugli. Radovi su većim dijelom financirani od strane Grada Požege i Požeškog športskog saveza.

Oglas

Zahvaljujući njihovom završetku, u ponedjeljak 11. srpnja krenula je i besplatna ljetna Škola kuglanja Požeškog športskog saveza i Kuglačkog kluba Nove nade za učenice i učenike osnovnih i srednjih škola. Riječ je o petoj generaciji polaznika.  Škola se provodi ponedjeljkom, srijedom i petkom od 9,00 do 10,30 i od 10,30 do 12,00 sati.

Spomenimo i kako je požeška Gradska kuglana dobila licencu Hrvatskog kuglačkog saveza za odigravanje utakmica 1. B Hrvatske kuglačke lige – Sjever u kojoj će se od sezone 2022./2023. natjecati KK Nove nade (Požega). Taj državni rang će se po prvi put igrati na toj kuglani, odnosno prvi put će jedan požeški kuglački klub nastupiti u ovoj ligi.