/Gradonačelnik Požege Darko Puljašić primio članove KK Obrtnik POLA STOLJEĆA RADA JE IZA OVOG KUGLAČKOG KLUBA
kuglanje požega puljašić jb

Gradonačelnik Požege Darko Puljašić primio članove KK Obrtnik POLA STOLJEĆA RADA JE IZA OVOG KUGLAČKOG KLUBA

POŽEGA – Gradonačelnik Darko Puljašić primio je u Gradskoj vijećnici članove Kuglačkog kluba „Obrtnik“, kluba koji je prošle godine obilježio pola stoljeća rada i koji broji mnogo uspješnih pojedinaca. Klub je posebno ponosan na svoj najmlađi naraštaj koji je u manje od godinu dana od pokretanja Škole kuglanja ostvario izvrsne rezultate i iznjedrio državne prvake.

Na postignutom uspjehu čestitao im je gradonačelnik Puljašić :– “Dobro nam došli, posebice ovi mladi natjecatelji! Čestitam na rezultatima. Našu smo kuglanu u zadnjih nekoliko godina uistinu poboljšali. Uz energetsku učinkovitost zgrade, uredili smo i četiri staze, a radimo i dalje na poboljšavanju uvjeta. Ovi mladi ljudi rezultat su tih napora, stoga čestitam predsjedniku, treneru, svima koji su uložili trud da se nakon dugo godina požeški kuglaši s 50-godišnjom tradicijom ne moraju bojati za budućnost ovog sporta u gradu. Drago mi je vidjeti mlade ljude koji su prvi put nastupili i već osvojili brojne medalje što potvrđuje i kvalitetu sportsko-pedagoškog rada u klubu. Nadam se da ćete tako i dalje promovirati svoj grad te biti svima nama na ponos.” – poručio je gradonačelnik Puljašić.

Ispred Kuglačkog kluba „Obrtnik“ prijemu su prisustvovali Željko Domazet, predsjednik kluba, Miroslav Crnjac, predsjednik gradskog Kuglačkog saveza, Željko Lončar, trener kluba „Obrtnik“, Slobodan Manović, član kluba i Željko Mitrović, tajnik Požeškog športskog saveza, te jedanest mladih kuglačica i kuglača koji su s ponosom došli pokazati svoje medalje. Prijemu je prisustvovala i Željka Peška, europska i svjetska prvakinja u kuglanju za slijepe i slabovidne osobe.

Ispred Kluba „Obrtnik“ gradonačelniku se na prijemu zahvalio predsjednik kluba Željko Domazet : – “Doista se rade sve aktivnosti koje je rekao gradonačelnik i ponosni smo što smo ovdje kako bi prezentirali izvrsne rezultate. Ovdje je naših 11 “narančica”, ali proširujemo kuglanje i dalje i sve je više mladih. “- rekao je Domazet

. O rezultatima je više rekao trener Željko Lončar :– “Požeško kuglanje ima tradiciju, ima uspjeha i da bi se to nastavilo, bilo je neophodno početi raditi s mladima. Osnovna želja bila je da se kod djece ostvari razvoj motoričkih sposobnosti, a pri tom dolazi i do razvoja psiho-socijalnih potencijala. Naša škola kuglanja osnovana prošle godine imala je 46 polaznika, a ostalo je njih 11 koji su registrirani u klubu te su išli na natjecanja. Osnovna je međužupanijska liga – uz Požegu tu su Bjelovar, Sisak, Pakrac, Novska i Nova Gradiška. Odigrano je ukupno deset kola i od prvih utakmica do zadnjih vidljiv je rast rezultata naših natjecatelja, no osnovni cilj je bio promocija kuglanja pri čemu moram pohvaliti i djecu i roditelje. Rezultatski smo prezadovoljni, a sve se to potvrdilo s Državnim prvenstvom za pomladak gdje imamo državnog prvaka 11- godišnjeg Luku Jazvića, u kategoriji djevojčica imamo treću u Hrvatskoj Neru Bakić, a i drugi su ostvarili izvrsne rezultate.”- rekao je trener Lončar.

Foto PŠS

Podijeli
  •  
  •  
  •  

Autor:

Petar Čuljak
Petar Čuljak je idejni začetnik Sportala. Bivši prvoligaški nogometaš, dugogodišnji prvotimac pleterničke Slavije, tajnik kluba, trener u Školi nogometa. Trenutno trener NK Kutjevo, člana 3. HNL Istok. Na Sportalu Petar piše o nogometu, rukometu i ostalim sportovima.