Gradonačelnik Glavić primio košarkašice Plamena

Danas je u Gradskoj kući u Požegi gradonačelnik Dr. Željko Glavić priredio prijem za požeške košarkašice nakon njihove najuspješnije sezone u povijesti koja je vrhunac imala u subotu pred prepunim Grabrikom u petoj utakmici doigravanja za prvaka države.

Oglas

„Pratili smo vaš ovogodišnji uzlet, od polufinala kupa do finala doigravanja Premijer ženske lige. Čestitam vam na drugom mjestu u Hrvatskoj, to je uspjeh kakav manji gradovi poput Požege ne doživljavaju često. Vi imate solidan kontinuitet i prepoznatljivi ste u cijeloj Hrvatskoj, a ovim korakom u sami vrh vjerojatno razmišljate i o novom iskoraku u međunarodnu žensku košarku. To je dobro i zbog činjenice da u većini sportova koji su u Požegi najzastupljeniji uglavnom je riječ o muškim sportovima. Lijepo je da i na taj način promičemo nešto što je napredak u društvenom životu, da ženski sportovi ne budu ni na koji način manje vrijedni od muških, tako da ste na više razina postigli veliki uspjeh i na tome vam čestitam.“, poručio je gradonačelnik, a prenosi RVA.

Oglas

Oglas

U ime djevojaka riječ je imala sjajna Jelena Ivezić, kapetanica i uz La Mamu Kapingu najefikasnija igračica Plamena.

„Smatram da je sport najljepša razglednica koja se može poslati prema drugim gradovima i državama. Mi smo ove godine uspjeli ujediniti i mlado i staro u našu dvoranu i to je priča koja treba ići dalje u budućnost. Imamo dosta dječice koja su tu i vjerujemo da će nas jednog dana predstavljati na nekoj većoj razini. Ovim putem se zahvaljujem svojim suigračicama – izuzetno sam ponosna na svaku od vas. Zahvaljujem se i treneru koji se preko trideset godina poklanja ovom sportu i iznio je veliki teret ove sezone, te našim navijačima jer sve što radimo, radimo radi Požege. Budite uz nas svi skupa da i dalje stvaramo povijest ženske košarke u Požegi.“, poručila je kapetanica.

Glavni i odgovorni za sve što se dogodilo u protekloj sezoni, ali i glavni i odgovorni što ženska košarka u Požegi uopće i postoji u posljednjih 30 godina, Vladimir Englman, ne misli stati na ovome:

„Zahvaljujem se igračicama jer samo mi koji smo unutra znamo što smo podnijeli ove sezone i na koji način smo igrali ove zadnje utakmice. Neke igračice doslovno su iz bolnice dolazile na teren. Nedostajalo je malo sreće da taj rezultat bude još bolji, iako je i ovog trenutka daleko iznad svih očekivanja s početka prvenstva. Grad Požega plaća nam prijevoz, članarine, kotizacije i sudce po čemu smo jedan od rijetkih grafova koji na taj način financira sport.“, izjavio je trener dodajući da je za novu sezonu plan napraviti novi iskorak pa nakon regionalne WABA lige igrati natjecanje na Europskoj razini – FIBA EuroCup!