/Gradonačelnik Darko Puljašić svečano otvorio Školu plivanja Požeškog športskog saveza REKORDAN BROJ UPISANIH NEPLIVAČA
PULJAŠIĆ PLIVANJE JB

Gradonačelnik Darko Puljašić svečano otvorio Školu plivanja Požeškog športskog saveza REKORDAN BROJ UPISANIH NEPLIVAČA

POŽEGA – Na Gradskim bazenima u Požegi svečano je jučer otvorena Škola plivanja Požeškog športskog saveza u kojoj je upisano 407 djece – neplivača i plivača početnika.

Male polaznike, njihove roditelje i učitelje je došao pozdraviti požeški gradonačelnik Darko Puljašić. Ispred Požeškog športskog saveza na otvorenju su bili predsjednik Nino Abramović i glavni tajnik Željko Mitrović.

Školu plivanja vodi osam profesora kineziologije koji imaju višegodišnje radno iskustvo u obuci plivanja (Albinko Bagarić, Vjekoslav Lojber, Zoran Čokrlić, Anton Čokrlić, Željko Bunčić, Vlasta Krizmanić, Tanja Josipović i Ana Pedić), a radi se u dva programa – obuka neplivača i usavršavanje plivačkih tehnika. Upisati su se mogla djeca s navršene 4 godine i starija.

Voditelj škole plivanja Albinko Bagarić zahvalio je roditeljima na poklonjenom povjerenju i velikom odazivu, ali i predstavnicima Grada Požege na čelu s gradonačelnikom Darkom Puljašićem koji godinama podržavaju rad škole.

– Ovo je smisao rada gradskih bazena, ali i našega rada kao lokalne samouprave. Naši najmlađi su nam najvažniji i želimo da ljeto provedu u ovom prostoru gdje će ih stručni i obrazovani treneri naučiti plivati. Novina je da ovoga ljeta na bazenima nemamo aktivnu samo Školu plivanja, već smo mogućnost korištenja ovoga prostora omogućili i našim malim kuglačima, košarkašima, tenisačima i drugima. Želim nam svima dugo i toplo ljeto. – poručio je gradonačelnik Darko Puljašić.

Kako je rekao voditelj Albinko Bagarić, svaki dan se prijavljuje novi broj djevojčica i dječaka, tako da sada školu pohađa 407 djece podijeljenih u osam grupa i osam učitelja. Polaznici će proći sveukupno 30 sati obuke koja je podijeljena u kategorije neplivača i usavršavanje plivačkih tehnika.

S iskaznicom Škole plivanja polaznici imaju slobodan ulaz na Gradske bazene tijekom cijele sezone kupanja.

Foto Jurica Bešlić PŠS

Podijeli
  •  
  •  
  •  

Autor:

Petar Čuljak
Petar Čuljak je idejni začetnik Sportala. Bivši prvoligaški nogometaš, dugogodišnji prvotimac pleterničke Slavije, tajnik kluba, trener u Školi nogometa. Trenutno trener NK Kutjevo, člana MŽNL. Na Sportalu Petar piše o nogometu, rukometu i ostalim sportovima.