Gorica pala, Osijek sve bliže drugom mjestu

U posljednjem susretu 29. kola 1. HNL nogometaši Osijeka ugostili su na Gradskom Vrtu momčad Gorice. Gorica je prva momčad iza Bijelo plavih na ljestvici, domaće slavlje dovelo bi Bijelo plave na samo 3 boda od drugog mjesta i zato je odlično što se vratila pomoć s tribina u ovako važnom susretu.

Oglas

OSIJEK – GORICA 2:1

Oglas

Strijelci: 1:0 Marić (35), 2:0 Žaper (56), 2:1 Lovrić (90)

Oglas

Osijek: Ivušić, Silva, Škorić, Majstorović, Talys, Žaper, Jugović, Kleinheisler, Ndockyt, Bočkaj, Marić

Gorica: Kahlina, Steenvoorden, Jovičić, Musa, Čabraja, Maslowski, Babec, Suk, Dvorneković, Lovrić, Ndiaye

Nakon 10ak minuta uspavanke krenuo je nogomet, vrlo dobra nogometna predstava u kojoj je bilo prigoda i na jednoj i na drugoj strani, no ipak su opasniji bili domaći nogometaši koji su imali nekoliko izglednih situacija prije 35. minute u kojoj je Mirko Marić iskosa s desne strane nakon sjajne asistencije Ndockyta prevario Kahlinu i donio početnu prednost Bijelo plavima. Zanimljivo, tri minute nakon pogotka, u 38 Osijek je napravio svoj prvi prekršaj što dovoljno govori da se igrao dobar nogomet, bez one žestine u startovima koji često “ubiju” ljepotu kada postane pretjerana.

U nastavku bolje otvara Gorica, ali kada su nakon desetak minuta sve čvršće stiskali obruč oko Ivušića u dvije minute Osijek seli igru na protivničku polovinu, Bočkaj je dva puta snažno pucao, Kahlina to blokirao, ali je drugi put uporan bio Žaper i dočekao loptu na 3-4 metra od gola i ugurao je za velikih 2:0. Nakon toga Osijek je zaista dobro kontrolirao goste, doimala se Kuleševićeva momčad poput skupine “iskusnjara” koja jako dobro zna sačuvati prednost i tako je bilo do kraja. U samoj završnici, debelo u sudačkoj nadoknadi za potez dana pobrinuo se Kristijan Lovrić koji je pogodio “u 90”. Vjerojatno nitko na stadionu nije zažalio zbog ovog gola, prekrasan kraj vrlo dobre utakmice sa sjajnim završetkom. Bijelo plavi su se ponovno vratili u igru za 2. mjesto i kvalifikacije Lige prvaka!