/Gorica u Kutjevu pokazala zašto je u vrhu hrvatskog nogometa NDIAYE JE PREDVODIO STRIJELCE CRVENIH S DVA POGOTKA
kutjevo gorica izlazak

Gorica u Kutjevu pokazala zašto je u vrhu hrvatskog nogometa NDIAYE JE PREDVODIO STRIJELCE CRVENIH S DVA POGOTKA

Gorica je svojim dolaskom uveličala plasman Kutjevčana u Treću HNL no nije imala previše razumijevanja za slavlje domaćina te je s po 4 pogotka u svakom dijelu utakmice odradila vrlo ozbiljno ovaj susret. Igračima Sergeja Jakirovića je ovo bio prvi prijateljski dvoboj na otvaranju pripremnog perioda pa su se očito igrači počeli boriti za dres startne jedanaestorice jer je bilo igrača koji su na probi tako da je u svakom poluvremenu 11 gostujućih igrača dobilo po 45 minuta.

kutjevo gorica postrojavanje

Unatoč visokom porazu Zeleni su vrlo dobro odradili prvu četvrtinu utakmice do odmora za osvježenje kojega je označio sudac Romić te čak imali prigodu povesti no Banićev odličan udarac još bolje brani Kahlina. Domaće je dalekometnim projektilom načeo Lovrić, a pitanje pobjednika riješio Ndiaye s dva pogotka. Gorica je došla s većinom prvotimaca, izostali su Zwolinski koji je uplovio u bračne vode te Čabraja i Miya koji su u reprezentativnim akcijama, a upravo je reprezentativac Ugande bio strijelac jedinog pogotka u pripremnom susretu za Afrički kup nacija protiv Obale Bjelokosti.

kutjevo zlatne generacije

Sama utakmica je bila u drugom planu jer se domaćin potrudio napraviti krasnu promociju povijesnog uspjeha kojega je ova generacija ostvarila, a prekrasno je bilo vidjeti generaciju legendarnog PPK Kutjevo koja je starijim poznavateljima nogometa itekako poznata. Pod vodstvom trenera Antuna Adžića u sezoni 1989/90 izborena je Treća HNL, a tada su za Zelene igrali: Martinović, Gurdon, Grbeš, Botički, pokojni Podgorski, Kamenčak, Budimir, Grgurić, Majstorović, Petraš, Farkaš, Antunović, Kordić Rezo, Srnović…Trener je okupio veći dio svoje momčadi koja je ostavila dubok trag u nogometnoj Požeštini, ali i šire, igrači su se emotivnom zahvalom obratili navijačima i sadašnjoj generaciji koja je ponovila ovaj, za Kutjevo, fantastičan doseg.

kutjevo gorica lovrić

Kutjevo – Gorica 0:8

Strijelci: Lovrić, Maslowski, Ndiaye 2, Haman, Babec, Dubravac i Blagojević

Kutjevo: Tokić, Paulić, Ivanković, Nemec, Kalanj, Desnica, A.Budimir, J.Budimir, M.Majetić, Banić, Jakešević, još su igrali: Leist, Bobinac, Majstorović, D.Majetić, Antunović, Vasić

Trener: Petar Čuljak

Gorica: Kahlina, Čurek, Ćelić, Jovičić, Špičić, Marina, Maslowski, Dvorneković, Ronaldo, Lovrić, Ndiaye, još su igrali: Debijađi, Blagojević, Moro, Ljubisavljević, Krizmanić, Babec, Gagulić, Šroler, Spudić, Slunjski, Mathieu, Dubravac, Haman

Trener: Sergej Jakirović

kutjevo gorica crni

kutjevo grupna cenbo

Foto FB, Mirko Cenbauer

Podijeli
  •  
  •  
  •