Goran Karoglan: “Bit ćemo pravi već nakon 2-3 kola bez obzira na sve”

Slavlje za navijače, brige za struku. Najkraći je opis situacije u kojoj se zatekla Croatija iz Zmijavaca nakon što se nenadano vratila u 2. HNL nakon istupanja zaprešićkog Intera iz nje.

Oglas

Zmijavčani su već praktično posložili momčad za natjecanje u trećem rangu, a sada praktično u pola priprema ipak idu u rang više, nije baš zavidna situacija.

Oglas

– Sigurno smo u malo nezavidnoj situaciji s obzirom da smo prilično kasno saznali da ćemo ipak ponovno igrati drugu ligu, ali smo u klubu svi sretni i zadovoljni takvim raspletom i maksimalno ćemo se potruditi da se više nikada ne dovedemo u situaciju u kakvoj smo bili u prošloj sezoni. To je i glavni cilj sezone, biti na sigurnoj udaljenosti od opasne zone. Što se igračkog kadra tiče jasno da se sada stvari mijenjaju, za ovu ligu nam je potreban snažniji kadar, sigurno ćemo se nekim dečkima koji su na probi i zahvaliti. S obzirom da smo praktično na pola priprema svi koji budu dolazili moraju biti pojačanja, nemamo više vremena za provjere – za Sportalo je rekao Goran Karoglan, trener Croatije.

Oglas

Koliko će čitava ova situacija utjecati na vašu igru, nije baš uobičajena situacija da se pola priprema spremate za jednu, a onda drugi dio za drugu ligu.

– Istina da je situacija zahtjevna, ali vjerujem da će sve biti u redu i da ćemo vrlo brzo biti pravi. Rekao bih da ćemo kasniti s uigravanjem što je negdje i logično s obzirom na situaciju, svi ti igrači koji će nam sada doći sigurno rade na sebi individualno tako da problema s tjelesnom pripremom nećemo imati, ali svakako će nam trebati vremena da to sve uskladimo i uigramo na terenu, rekao bih da ćemo prva 2-3 kola malo kasniti za ostalima, ali do tada bi sve moralo sjesti na svoje mjesto. Ovaj klub po svemu zaslužuje igrati ovu ligu, potrudit ćemo se to pokazati na terenu i odigrati sezonu bez grča i borbe za ostanak – zaključio je mladi trener Zmijavčana.

Croatia je dakle uskočila na mjesto sada već “pokojnog” zaprešićkog Intera, samim tim preuzima i interov raspored natjecanja što joj u prvom prvenstvenom kolu donosi gostovanje u Dugopolju. Inače, proteklog vikenda u Zmijavcima je odigran memorijalni turnir Marijan Šuta – Mrmo kojeg je osvojio Solin koji je do finala došao 2:1 pobjedom nad Croatijom, da bi u finalu svladao i Dugopolje rezultatom 5:2. U susretu za treće mjesto Zadar je s 3:2 slavio protiv domaćina koji je u obje utakmice manje mislio o rezultatu a više o tome da svi igrači dobiju jednaku minutažu i pokažu što mogu, bio je to zapravo izvrstan test da se vidi tko može a tko ne igrati u  2. HNL, ili kako bi u HNS-u rekli – 1.NL.