Goran Hendak preuzeo klupu Dugog Sela

Nogometaši Dugog Sela u protekloj su sezoni zauzeli drugo mjesto u 3. HNL Središte iza neprikosnovenog prvaka Zagorca iz Krapine, te na taj način osigurali plasman u novu Jedinstvenu 3. HNL.

Oglas

Do tog uspjeha Dugo Selo je vodio Ivan Božić, dok će momčad u novu sezonu povesti Goran Hendak koji je proteklih godinu i pol dana bio pomoćni trener prve momčadi, dok je ranije trenerski zanat pekao u mlađim kategorijama, najprije Vrbovca, a onda posljednjih 6 godina i Dugog Sela. Riječ je o mladom i ambicioznom stručnjaku koji je u ruke dobio “vruć krumpir” jer iskorak u viši rang nije nikada lak zadatak, ali i momčad koja ima kvalitetu i momčad koju jako dobro poznaje.

Oglas

– Nakon godinu i pol dana kao pomoćnik evo dobio sam priliku voditi prvu momčad. Mi želimo prije svega zadržati kostur ekipe od prošle godine, a ako se ukaže prilika za kvalitetno pojačanje svakako ćemo reagirati. Cilj nam je ne biti u borbi za ostanak, od sredine prema gore je ono što bi nas u ovom trenutku zadovoljilo, a vjerujemo da s ovim kadrom to i možemo ostvariti – rekao je Goran Hendak, trener Dugog Sela.

Oglas

Posljednjih dana iz Dugog Sela stiže impresivna priča kada je riječ o infrastrukturi Grad pod vodstvom Nenada Paniana planira gradnju čitavog sportskog kompleksa u kojem bi bio i novi stadion vrijednosti od preko 100 milijuna kuna, pa bi to bio zaista ogroman infrastrukturni iskorak za ovog trećeligaša.

– Zadnjih godinu i pol u klubu se vrlo detaljno promišlja o svakom potezu, kvalitetno se radi u školi nogometa sa svim selekcijama, a predsjednik Damir Fintić vrlo mudro radi i na stvaranju svojih trenera, ekipe kojoj je Dugo Selo kao klub na prvom mjestu i koji neće samo tako otići na prvu ponudu. Trenutni cilj je stabilnost u ovoj ligi, pa kroz 2-3 godine nakon slaganja ove infrastrukture bi se išlo na novi iskorak prema gore, uz naravno puno igrača koji će tada već izaći iz našeg inkubatora. U toj priči svo ja i kolega Micić smo već dobili priliku s prvom momčadi, plan je jasan i mislim da je ovo prava priča koja ima vrlo čvrste temelje  – zaključio je 36-godišnji trener Dugog Sela.

Hendaku će pomoćnik na klupi biti Matija Micić, tek 28-godišnjak koji je isto tako trenerski stasao u omladinskoj školi Dugog Sela, pa je jasno da je uprava kluba odlučila prvu momčad dati u ruke momcima koji su puni entuzijazma i ambicije.