Golčina Bočkaja za bod na Rujevici - SPORTALO

Golčina Bočkaja za bod na Rujevici

Nogometaši Osijeka su na Rujevici odradili derbi kola protiv Rijeke i golom Bočkaja došli do boda kojim su privremeno zasjeli na vrh, no Dinamo s bodom manje ima dvije utakmice za odraditi pa je i dalje on u najboljoj poziciji.

RIJEKA – OSIJEK 1:1

Strijelci: 1:0 Andrijašević (64), 1:1 Bočkaj (83)

RIJEKA: Nevistić – Galović, Velkovski, Smolčić – Čerin, Halilović – Tomečak, Štefulj – Andrijašević, Pavičić – Kulenović

OSIJEK: Ivušić – Silva, Škorić, Majstorović, Jurčević – Žaper, Vuković, Pilj – Bohar, Ndockyt – Mierez

Bolje je Rijeka otvorila utakmicu, Osijek se orijentirao na defanzivu, Bijeli su pleli mrežu oko Ivušića, no bez prave prigode u uvodnih 15ak minuta, a onda nakon dva ubačaja iz kuta malo pomutnje u osječkoj obrani, no bez potrebe za Ivušićevom reakcijom.  U 35. i 36. minutama prve prijetnje Osijeka, najprije Bohar nije uspio dovoljno skrenuti loptu u situaciji jedan na jedan, a odmah iz toga kornera dobra prijetnja glavom Vukovića, no preko gola. U 39. minuti najbolja prilika utakmice za Rijeku, Štefulj je sa 5 metara potpuno neometan glavom promašio čitav gol, pa je Ivušić ponovno ostao bez intervencije. Sve u svemu vrlo skromno poluvrijeme, bez puno rizika u igri i jednih i drugih.

U nastavku slična priča, puno taktičkog nadigravanja a malo okomitog nogometa, prva prigoda Rijeke ponovno je bio pokušaj glavom, ovoga puta iznad grede tuče Andrijašević, a nekoliko minuta kasnije Osijek je opasan preko Žapera čiji prizemni udarac brani Nevistić. Minutu nakon toga Domagoj Pavičić zarađuje drugi žuti karton i pola sata Osijek ima priliku doći do slavlja s igračem više. U 63. minuti velika prilika za Murića, no Ivušić izvlači sjajnu obranu, a u nastavku akcije Lončar odbija u korner. Bilo je to samo odgađanje gola Rijeke, minutu kasnije loša reakcija Majstorovića kojeg je lopta preletjela i došla do Andrijaševića koji rijetko kada ne koristi poklone, udarac sa 16 metara suviše jak i precizan da bi Ivušić ponovno mogao spasiti. To je bio okidač da Osijek krene odlučnije prema naprijed što je rezultiralo poravnanjem u 83. minuti. Bilo je to pravo malo remek djelo Petra Bočkaja koji je sa 20ak metara iskosa naciljao suprotni gornji kut i napravio potez kola! Čim se krenulo s centra nova nepažnja Osijekove obrane koja je ponovno pustila Andrijaševića da radi što hoće, no srećom ni iz dva pokušaja nije uspio pogoditi osječku mrežu. Ostatak utakmice protekao je u dominaciji Osijeka, no do drugogo gola i preokreta Bjeličina momčad nije stigla.

© Sportalo.hr 2020. | Newsphere by AF themes.