/Glavobolja za Dinu Skendera na kraju priprema DVIJE VELIKE POBJEDE ZA KRAJ AUSTRIJSKIH PRIPREMA
osijek nkos

Glavobolja za Dinu Skendera na kraju priprema DVIJE VELIKE POBJEDE ZA KRAJ AUSTRIJSKIH PRIPREMA

Dino Skender neće mirno spavati u zadnjim danima priprema nakon onoga što su njegovi igrači pokazali u dvobojima protiv Zorye i Kopenhagena. Dok bude smišljao kako sastaviti početnih 11 za natjecateljske utakmice bit će preznojavanja, razmišljanja, premišljanja.. Jer ono što su Bijelo plavi pokazali zadnjeg dana austrijskog dijela priprema bilo je sjajno, i to s dvije momčadi. Slobodno možemo reći da se 20ak igrača definitivno prometnulo u ozbiljne kandidate za početnu postavu! Najprije je druga momčad pregazila ukrajinsku Zoryu, a ne zna se tko je bio bolji, bio je to pravi nogometni uragan u kojem se s dva pogotka istaknuo Dugandžić, s dvije asistencije Špoljarić i niti ostatak društva nije bio lošiji! Nakon toga je uvjetno rečeno prva momčad pobjedila prvaka Danske Kopenhagen s dva gola Marića. Osim same pobjede veseli i način na koji je Osijek igrao protiv vrlo kvalitetnog protivnika, bilo je to ono što više veseli od rezultata, Osijek je izgledao zrelo, kao momčad koja zna što želi i kako do toga doći!

Nakon viđenog u ova dva dvoboja možemo samo poželjeti da Osijek ovako nastavi, Skender ima i kvalitetu i širinu kadra za ozbiljan rezultat u novoj sezoni, ovaj Osijek je puno kvalitetniji od prošlosezonskog, ali s istim problemom kao i tada. Ono što je glavni i najveći zadatak za osijekovog stratega je kako ustaliti formu čitave momčadi, ako se ovakva forma može održati kroz veći dio sezone bit će puno veselja na Gradskom vrtu. Naravno, nikakva euforija se ne smije dogoditi, za najbolju opomenu ne treba gledati daleko, sjetimo se samo posljednjih priprema kada je Osijek djelovao sjajno, napad je zabijao kao na tekućoj vrpci, obrana odradila priprema praktično bez primljenog gola, a onda kad je krenulo prvenstvo nastale su velike muke.. 25. srpnja Osijek gostuje u prvoj utakmici 2. kola kvalifikacija za Europsku ligu i možemo reći da Skender ima vremena do tada dodatno uigravati momčad, to je trenutak kada želimo vidjeti Osijek blizu svog vrhunca!

 

OSIJEK – KOPENHAGEN 2:0 (1:0 – Marić (77), 2:0 – Marić (79)

KUMBERG Gradski stadion. Gledatelja 100. Sudac: Philipp Duscher. Pomoćnici: Thomas Ofner i Enpolbert Schlegl (svi iz Austrije).

OSIJEK: Ivušić, Škorić, Gutieri, Majstorović, Šorša (od 86. Almeida), Žaper (od 46. Jugović), Pilj, Kleinheisler (od 74. Todorov), Bočkaj (od 88. Todoroski), Marić (od 88. Bliznac), Mance (od 83. Durdov).

KOPENHAGEN: Joronen, Varela, Stage, Bengtsson, Zeca, Skov, Fischer, Falk, Nelsson, Wind, N’doye (još su igrali: Ibsen, Grytebust, Bartolec, Rderslev, Holse, Sotiordu, Daghim, Daramy, Brajanac, Stefenssen).

 

OSIJEK II – ZORJA 4:1 (1:0 – Dugandžić (5), 2:0 – Špoljarić (7), 3:0 – Dugandžić (14), 4:0 – Lopa (34-11m), 4:1 – Šalfejev (82)

KIDRIČEVO Stadion Aluminija. Gledatelja 50. Sudac: Niko Mihelič (Ptuj).

OSIJEK II: Malenica, Šimunec, Lončar, Šutalo, Torodorski, Marin, Kamenar, Mioč, Lopa, Špoljarić, Dugandžić (još su igrali: Barešić, Ćosić, Stanić, Almeida, Magdić, Soldić, Todorov, Bliznac, Durdov).

Zorja: Vasilj, Muhaličenko, Kamenujka, Čajkovskij, Bilij, Arveladze, Sukar, Litvin, Šalfejev, Povalij, Budkivskij (još su igrali: Kabajev, Emec, Zahorujko, Lazao, Matsapura, Hmelovskij).

Podijeli
  •  
  •  
  •