/Glavni projekt za Pampas završen, užurbano kreće u njegova realizacija DOBILI TRI GRAĐEVINSKE DOZVOLE - DVIJE ZA PRISTUPNU CESTU, JEDNU ZA NASIP
papmas nkos

Glavni projekt za Pampas završen, užurbano kreće u njegova realizacija DOBILI TRI GRAĐEVINSKE DOZVOLE - DVIJE ZA PRISTUPNU CESTU, JEDNU ZA NASIP

Početak kolovoza obilježen je i opsežnijim radovima na velikoj građevinskoj parceli Pampas. Riječ je, dakako, o izgradnji novoga stadiona NK Osijek i budućeg Kampa Škole nogometa osječkog prvoligaša. Stigle su tri građevinske dozvole, od toga dvije za pristupnu cestu i jednu za nasip terena.

Dakle, nakon uklanjanja velikoga raslinja i šume na tom prostoru, slijedi skidanje sloja humusa te nasipavanje onoga drugoga, tamponskoga u visini od jednoga metra. Pritom treba imati na umu da je riječ o površini od 45.000 kubičnih metara kada je riječ o uklanjanju, odnosno čak 155.000 ako govorimo o nasipavanju.

Građani se pozivaju na strpljenje

Ti bi radovi trebali potrajati dva do tri mjeseca, a u tom će razdoblju svakodnevno više od 75 kamiona dovoziti i odvoziti materijal u nekoliko dnevnih tura. Stoga se građani koji žive u tom dijelu grada, odnosno imaju stambeni prostor u susjedstvu pozivaju na strpljenje jer će biti prilično prometno u njihovoj, inače, mirnijoj zoni.

Potom će, odmah čim teren bude spreman za gradnju, početi bušenje takozvanih „pilota“ kao temeljne konstrukcije budućeg stadiona, a unutar nasipa će se postavljati donji slojevi nogometnih terena. Plan završetak svih radova je lipanj 2020., kada bi Osijek svoje europske utakmice trebao igrati u sasvim novom ambijentu i ugođaju, uz neusporedivo veći komfor za publiku od trenutačnoga, kojega imamo u Gradskom vrtu.

Na kraju, bitno je istaknuti kako je cjelokupni glavni projekt za Pampas završen, pa se užurbano kreće u njegovu realizaciju.

Foto nkosijek
Podijeli
  •  
  •  
  •  

Autor:

Petar Čuljak
Petar Čuljak je idejni začetnik Sportala. Bivši prvoligaški nogometaš, dugogodišnji prvotimac pleterničke Slavije, tajnik kluba, trener u Školi nogometa. Trenutno trener NK Kutjevo, člana MŽNL. Na Sportalu Petar piše o nogometu, rukometu i ostalim sportovima.