Gimnastički klub “Hrvatski sokol” Vinkovci sutra započinje s treninzima

Nakon prebrođene situacije s korona virusom, Gimnastički klub “Hrvatski sokol” Vinkovci započinje s treninzima  1. lipnja 2020. u dvorani OŠ I. G. Kovačića i OŠ J. Kozarca (4. i 3. škola), Hrvatskih žrtava 11, u Vinkovcima. Treninge organiziraju, kao i do sada,  prema sljedećoj satnici:

Oglas

Gimnastička igraonica za djevojčice i dječake predškolske dobi odvijat će se utorkom i četvrtkom od 19.30 do 20.30 h.

Oglas

Gimnastička početnica za školsku djecu odvijat će se utorkom i četvrtkom od 19.30 do 20.30 h za dječake i  djevojčice.

Oglas

Natjecateljice D programa trenirat će ponedjeljkom i srijedom od 19.30 do 21.30 h, te subotom od 9,30 h do 11,00 h, prema potrebi.

Natjecateljice i natjecatelji B i C programa trenirat će ponedjeljkom i srijedom od 19.30 do 21.30 h, te subotom od 9,30 h do 11,00 h.

Ukoliko dođe do promjene nekih termina, o tome će stare i nove gimnastičare obavijestiti u dvorani.

U vrijeme epidemije korona virusa situacija je bila jako teška za naš sport, svima su nedostajali treninzi i dvorana, a najviše prijatelji. Sredinom ožujka bili smo u najvećem intenzitetu treninga i pred početkom sezone natjecanja, a svi smo morali ostati kod kuće. No, budući smo dobili preporuke naše Zajednice športova , a i nismo htjeli ostaviti članove bez treninga, odlučili smo potaknuti članove, posebno natjecatelje, da nastave s prilagođenim treninzima kod kuće. Već dugo imamo grupu na facebooku, preko koje komuniciramo s gimnastičarima i roditeljima, pa nam je u ovoj situaciji dobro došla, budući još nemamo vlastitu web stranicu. Između ostalog, trenerica Vukosava Lozanović i gimnastičarka seniorka i buduća trenerica Dunja Perica u nekoliko videa podsjetile su na predvježbe i vježbe, koje se mogu raditi na malom prostoru. Dana 18.svibnja započeli smo s treninzima, svojevrsnom kondicijskom pripremom za natjecatelje na otvorenom, na dječjem igralištu preko puta M. Gupca 100a. Bilo je posebno zadovoljstvo vidjeti gimnastičare pune elana, no još više njihove trenere, koji su, neki posebno, unatoč svojim godinama, pokazali svoju kreativnost, mladenački duh i djetinju razigranost, pretvorivši dječje igralište u motivacijsko polje za bavljenje sportom. Sve to čudnim vremenima usprkos – izvijestila nas je vrijedna promotorica ovoga sporta Magdalena Mijoković.