Gimnastičarka Ana Đerek vratila se iz Tokija s drugog olimpijskog nastupa

Nakon prvog sportaša, biciklista Josipa Rumca, u Hrvatsku se iz Japana s OI Tokio 2020. vratila i prva hrvatska sportašica, gimnastičarka Ana Đerek, sa svojim trenerom Miroslavom Končarevićem.

Oglas

U zagrebačkoj Zračnoj luci Dr. Franjo Tuđman dočekali su je predstavnici Hrvatskog olimpijskog odbora i Hrvatskog gimnastičkog saveza te joj uručili cvijeće i zahvalili na predstavljanju Hrvatske na najvećoj svjetskoj sportskoj smotri.
Umorna i sretna, mlada Splićanka bila je prepuna dojmova o svom kratkom boravku u Tokiju. Silno joj je žao što nije do kraja mogla uživati u olimpijskom ozračju, druženju sa sportašima, upoznavanju olimpijskog grada. Ali, svjesna je korona okolnosti i stoga se, kao i svi drugi sportaši, morala prilagoditi tome. Inače, bile su to njezine druge Olimpijske igre, što je sjajno s obzirom da je Ana Đerek u izrazito mladim godinama.

Oglas

– Sve je nekako prebrzo prošlo. Brzo mi je došlo natjecanje, još brže je prošlo. Još uvijek mi se nisu slegnuli svi dojmovi, da točno znam što mislim o svemu. Ja sam zadovoljna. Znam da sam napravila par sitnih greškica, tako da sam mogla možda odraditi i bez njih, ali rijetki su savršeni. Nije bilo većih pogrešaka. Pokazala sam na parteru da to mogu biti stara ja. Došla sam u 98 najboljih gimnastičarki na svijetu, u najveće natjecanje na svijetu, u sportu koji rade milijuni. Tako da bez obzira što nemam medalju ili finale, ja sam zadovoljna. Igre mi posebno znače, više od nekih drugih rezultata sigurno – izjavila je Ana Đerek. (hoo)

Oglas