Gatina u Starim Jankovcima će uskoro zablistati!

Sjajne vijesti stižu za igrače, upravu i simpatizere nogometnog kluba iz Starih Jankovaca jer će Gatina uskoro osvanuti u novom pozlaćenom ruhu. Odličan je posao odradio načelnik Dragan Sudarević sa svojim užim timom i putem fondova ubrizgao u Stare Jankovce još jednu financijsku injekciju vitalnu za sportsku i nogometnu aktivnost mjesta.

Naime odobrena je rekonstrukcija SRC “Gatina” Starim Jankovcima – Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju donijela je pozitivnu Odluku administrativne kontrole o financiranju REKONSTRUKCIJE SPORTSKO-REKREACIJSKOG CENTRA „GATINA“ u iznosu od 7.254.707,19 kn. Nakon prijave na Natječaj za provedbu Podmjere 7.4 „Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu“ – provedba tipa operacije 7.4.1 „Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu“ – ulaganja u sektor tržnica, sektor društvenih domova/kulturnih centara i sportskih građevina, sektor vatrogasnih domova i sektor dječjih vrtića iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. – 2020., ocijenjeno je da Općina Stari Jankovci ispunjava uvjete propisane Programom ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014.-2020.
Sportsko rekreacijski centar „Gatina“ mještanima će omogućiti brojne nove sadržaje te sportsku infrastrukturu u Općini podići na jednu veću razinu. Veselimo se ostvarenju ovoga projekta i jedva čekamo dan kada će svi mještani, ali i svi posjetitelji stadiona u Starim Jankovcima moći uživati u reprezentativnom sportsko rekreacijskom centru. Ovo je već 6. projekt ove općine odobren u ovoj godini, a nas posebno veseli kada vidimo da se predstavnici lokalnih jedinica samouprave bore i za svoje sportaše – BRAVO!