Garić iz Garešnice misli ozbiljno: Za 100 godina Kluba bitka na dva fronta!

NK Garić iz Garešnice u svoju stotu sezonu postojanja ulazi sa visokim ambicijama nakon što su u sezoni 2021./22. unutar 4.NL BJ-KC-VT uspjeli osvojiti šesto mjesto. Ove sezone ambicije su još veće, a za planove ovog veselog 99-ogodišnjaka kontaktirali smo Upravu kluba koja nam je spremno odgovorila na sva naša pitanja.

Oglas

Nakon izborenog šestog mjesta u prošlogodišnjoj 4.NL BJ-KC-VT, pred NK Garićem iz Garešnice jubilarna je stota godišnjica Kluba. U klubu se nadaju da će sezona kulminirati odličnim klupskim uspjesima, a cilj je vrh tablice te konkurirati u borbi za naslov:

Oglas

„Prošle sezone nastupali smo u 4.NL BJ-KC-VT i na kraju zauzeli šesto mjesto s kojim smo zadovoljni obzirom da smo nadaleko poznati kao klub koji u sastavu ima domaće igrače iz vlastite Škole nogometa i s područja Garešnice i bliže okolice. Ambicije su uvijek biti u gornjem dijelu tablice i konkurirati za naslov prvaka”– Bojan Žalac, tajnik Kluba o protekloj sezoni.

Oglas

U klub su se vratili domaći igrači Petar Batinić i Marko Lovašić, a najveće pojačanje je povratak Mateja Kraljevića koji je igrao u Nk Bjelovar, Nk Osijek, Nk Lipik, Hnšk Moslavina i Nk Bilogora 91. Željno se u Klubu iščekuje i povratak ozlijeđenih igrača Tomislava Golubića i Filipa Kožuhara. Na kraju prošle sezone dugogodišnji trener seniora Vladimir Vaclavek je sporazumno raskinuo ugovor i od ove sezone novi trener je Željko Rebrović:

„Prihvatio sam poziv predsjednika kluba i vratio se u Garić, gdje sam nakon 15-godišnje igračke započeo trenersku karijeru. Osim izazova meni je i čast što je za 100-ti rođendan našeg kluba ekipa meni povjerena. Pripreme smo počeli 15.07. i tjedno imamo 5 aktivnosti. Dosta je zahtjevno no igrači su odlično reagirali. Na treningu je stalno 20-tak igrača. Kvaliteta postoji no malo su bili “uspavani”. Zadatak mi je ekipu razbuditi kroz treninge, a odigrati ćemo i osam pripremnih utakmica i vjerujem spremni dočekati početak prvenstva”.- Željko Rebrović, trener Garića.

Što se tiče pripremnih utakmica, prvu je momčad iz Garešnice odigrala 23.07. (subota) kada su na gostovanju kod NK Moslavac Popovača slavili rezultatom 0:1 (Jergović). Od nadolazećih utakmica, prva  je ona 30.07. (subota) kada Garić dočekuje NK Papuk Velika, potom 02.08. (utorak) slijedi gostovanje kod Lipika 1925. Potom 8. kolovoza (subota) Garić dočekuje ekipu Zdenka 91, dok je za 13.08. (subota) zakazano gostovanje kod NK Radnik Križevci. U nedjelju 14.08 planirana je utakmica u Dobrovcu, 17.08. (srijeda) Garić je domaćin Moslavini, dok će pripreme generalkom zaključiti u subotu 20. 08 protiv Daruvara.

O klubu :  „Istaknuli bi juniore koji su se afirmirali u seniorskoj ekipi (Lovrić, Jergović, Jeđud) Imamo rasvjetu na glavnom i pomoćnim terenima. Prošle godine su postavljene nove klupe za rezerve igrače i sl. osobe, te semafor. U planu je postavljanje sjedalica na tribinu.

Konstantno se ulaže u klupsku infrastrukturu i sportsku opremu prema mogućnostima i uz pomoć Grada Garešnica, sponzora, nogometnog saveza, preko raznih projekata na koje apliciramo i donacija koje skupimo na tradicionalnoj godišnjoj zabavi “Plava noć” na kojoj i nagrađujemo najbolje pojedince u svim klupskim kategorijama.

U kolovozu organiziramo 9. međunarodni nogometni turnir limača “Desetka” koji je sufinanciran i preko projekta Ministarstva turizma i sporta 13.08. za kategoriju U-9 (2014./15.) i 14.08. za U-11 (2012./13.)”- komentirali su nam iz Kluba o klupskim projektima i ulaganjima

Klub je osnovan 1923. godine i sljedeće godine obilježavaju 100 godina kada se lipnju planira izdavanje monografije i velika proslava uz odigravanje utakmice s prvoligašem i reprezentacijom veterana HNS-a.: “Slijedeće sezone kada slavimo sto godina kluba pokušat ćemo ponoviti najveći uspjeh iz sezone 2016./17. kada je osvojena dupla kruna, naslov prvaka IV. lige ispred Tehničara iz Cvetkovca i županijski kup pobjedom na jedanaesterce protiv Bjelovara.”- Bojan Žalac, NK Garić Garešnica

Mi ovom veselom 99-ogodišnjaku želimo puno sportskog uspjeha, kao i nastavka rada putem izvrsne škole nogometa, koja će ne sumnjamo iznjedriti i neka vrlo poznata imena.