Furija uvjerljiva protiv Hrvatske

Loše je Hrvatska otvorila Europsko prvenstvo, španjolska Furija je u prvom poluvremenu slomila otpor Vatrenih i vrlo uvjerljivo krenula u natjecanje.

ŠPANJOLSKA – HRVATSKA 3:0

Od samog početka vidjelo se da je Španjolska puno bolje ušla u ovaj dvoboj, u reprizu finala Lige nacija. Kada smo dobili dojam da smo primirili furiozan start Furije, dogodila su se dva brza gola, kod prvog loše postavljanje Šutala, kod drugog mlak ulazak u blok Modrića, pa onda i malo sreće da lopta Šutalu prođe kroz skupljene noge i odlazi Španjolska na 2:0. Pokušali su se naši vratiti, Gvardiola i Budimira dijelili su milimetri, no to je bio jedan od onih dana kad ništa ne ide. Umjesto smanjenja, u završnici prvog dijela i treći gol Španjolske za kraj svih nada. U nastavku su protivnici smanjili gas, čuvali su prednost i sačuvali je te potpuno zasluženo slavili uvjerljivu pobjedu.

Drugi je to najveći poraz Hrvatske na Europskim prvenstvima, isti takav doživjeli smo 1996. godine protiv Portugala u Engleskoj, no tada je prolaz skupine bio osiguran, a Ćiro je na teren poslao pričuvnu postavu.

Naravno da je ovo bolan i težak poraz, no nije ništa izgubljeno. Naletjeli smo na raspoloženu Španjolsku, nama ništa nije polazilo za rukom, čak ni kazneni udarac nismo iskoristili, Petković ga je izborio, pa sam i zapucao. Okrećemo se Albaniji, to je svakako utakmica koja najviše može odnijeti, utakmica u kojoj imamo imperativ pobjede da bi imali stvari u svojim rukama u posljednjem kolu. Osim poraza, važan je i visok rezultat, gotovo je sigurno da nam nakon ovoga neće biti dovoljna tri boda da se provučemo u osminu finala…