Franko Kolić i Ivan Cvijanović na popisu izbornika Šimunića

Izbornik mlade hrvatske U-19 reprezentacije, Josip Šimunić, objavio je popis igrača za predstojeće utakmice kvalifikacijskog kola za plasman na Europsko prvenstvo iduće godine, domaćin kojemu će biti Karlovac.

Oglas

Na Šimunićevom popisu našli su se sljedeći igrači: Franko Kolić (Osijek), Mateo Lisica (Istra 1961), Fran Žilinski (Lokomotiva), Mauro Perković (Istra 1961), Jakov Šuver (Stuttgart), Tomislav Duvnjak (Dinamo), Luka Stojković (Lokomotiva), Franjo Ivanović (Augsburg), Matija Frigan (Orijent 1919), Gabriel Vidović (Bayern), Noah Phil Pesch (Bayer Leverkusen), Antonio Frigan (Novigrad), Ivan Cvijanović (Osijek), Marko Brkljača (Hajduk), Niko Rak (Šibenik), Luka Bradarić (Hajduk), Ivan Krolo (Hajduk), Nikola Macolić (Orijent 1919), Karlo Špeljak (Lokomotiva) i Ivan Ćubelić (Dugopolje).

Oglas

Hrvatska će kao domaćin skupine odmjeriti snage protiv Gibraltara (10. studenoga, 12 sati), Armenije (13. studenoga, 12 sati) i Škotske (16. studenoga, 12 sati). Plasman u elitno kolo kvalifikacija izborit će dvije prvoplasirane momčadi u skupini, odnosno najbolja trećeplasirana momčad iz svih kvalifikacijskih skupina (ona koja bude imala najbolji omjer međusobnih susreta s dvjema prvoplasiranim reprezentacijama u svojoj skupini). Europsko prvenstvo održat će se u Slovačkoj od 18. lipnja do 1. srpnja.

Oglas

“Na žalost, imali smo nekoliko pozitivnih testova na COVID-19 pa smo morali modificirati sastav, ali to je, na žalost, postala nogometna svakodnevica. Neće nam biti jednostavno, ali očekujemo da ćemo proći. Moramo u svim utakmicama biti sto posto unutra i u tom slučaju neće biti problema”, rekao je Josip Šimunić.

Izvor HNS