Francuske amaterske lige se neće nastaviti

Francuske amaterske lige očigledno neće doživjeti svoj završetak pa ukoliko i kod nas ne bude mogućnosti doglednog i pravovremenog nastavka možemo očekivati i tu opciju za amaterske nogometne klubove.

Oglas

U Francuskoj je karantena i izvanredno stanje produžena do 11.svibnja odlukom vlade i Emmanuela Macrona pa se prema tome Francuski nogometni savez treba ravnati u nastavku svojih nogometnih aktivnosti i natjecanja.

Oglas

Predsjednik saveza Noel Le Graet je reagirao na ovu objavu i produženje prekidom amaterskih natjecanja. Kakve će biti odluke i na koji način će se zaključiti natjecanja ostaje za vidjeti.

Oglas

Očigledno je odigrano dovoljno kola kako se sezona ne bi prekrižila i izbrisala iz povijesnih knjiga pa bi se na osnovu do sada odigranog trebale donijeti i odgovarajuće odluke i zaključci.

Naravno da se prije svega te odluke odnose na one koji bi trebali postati prvaci ili bi trebali ispadati iz pojedinih liga pa je moguć i ovakav scenarij u našim amaterskim ligama ukoliko ne bi bilo dovoljno vremena i prostora za dovršiti sezonu.

Samo prve dvije lige morat će nastaviti svoja natjecanja dok je očito razum prevladao – kako natjerati amatere na igranje srijeda-nedjelja u najvrućim ljetnim mjesecima i većinom na stadionima bez rasvjete.

Foto FB FFF