Fotogalerija: Ragusa obranila naslov u prepunom Grabriku

Nažalost košarkašice Plamena su izgorjele u prepunom Grabriku i u petoj utakmici morale priznati Ragusi da je bolja, naslov prvaka drugi put u nizu odlazi u Dubrovnik.

Oglas

Bio je to pravi sportski spektakl, dobrih pola sata prije početka utakmice tribine su bile punije nego ikada na nekom sportskom događaju izuzev Božićnog turnira, do kraja je broj posjetitelja otišao debelo preko 1000 što je vrlo vjerojatno i rekord Ženske košarkaške lige godinama unazad. Čim je utakmica krenula, posjetitelji su postali navijači, i ostali to do samoga kraja kada su obje ekipe ispratili velikim pljeskom.

Oglas

Oglas

Iako će uvijek biti žal za propuštenom prilikom kakva se ne ukazuje često, domaće košarkašice su objektivno finalnu seriju odigrale iznad svojih mogućnosti, ne pričamo tu o kvaliteti nego fizikalijama, majstorica im je bila čak 50. utakmica u sezoni, od toga je barem 80% njih tražio puni angažman. Baterije su na minimumu i jednostavno im se ne može zamjeriti. U ovoj utakmici borba nije izostala, ali je mirnoća, kod nekih zbog tog umora, kod drugih zbog impresioniranosti sjajnim ambijentom. I nema veze, cure, napravile ste čudo!

Ragusa je pokazala da je zaslužila titulu, i one su pale pod pritiskom u svojoj dvorani ali su skupile snagu pobijediti u ovakvom ambijentu. Nadamo se da će se u Požegi i sljedeće sezone složiti prava ekipa koja će ponovno biti u mogućnosti boriti se za trofeje. Poruka je to i gradonačelniku i ljudima koji odlučuju o gradskom sportu i gradskoj blagajni.